ALEKS JE JOŠ ZELEN ZA “KRALJA”! Popirin MUČIO Đokovića, pa ga Nole RAZBIO u paramparčad! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.07.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je savladao Alekseja Popirina iz Australije rezultatom 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3)).

ALEKS JE JOŠ ZELEN ZA “KRALJA”! Popirin MUČIO Đokovića, pa ga Nole RAZBIO u paramparčad! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Teže nego što se očekivalo izašao je Nole sa 47. igračem ATP liste, koji je pošteno namučio sedmostrukog šampiona trećeg Grend slema u sezoni, na putu ka četvrtom kolu takmičenja u Londonu.

Nije mogao na početku meča najuspešniji u istoriji”belog sporta” da pronađe “lek” za žilavog Australijanca, koji je na svaki Đokovićev napad, imao spreman odgovor.

Rivali su sjajnim servisima otvorili duel. Niko nije imao prednost do osmog gema. Čekao je Popirin šansu I dočekao je kod rezultata 3:3, kada je iznenadio Novaka Đokovića, brejknuo ga i poveo sa 4:3, a onda sačuvao kapital i šokantno poveo u setovima rezultatom 4:6!

Foto: Tanjug/AP

 

To je razljutilo Novaka, koji se odlučio da pojača ritam u drugom setu i to mu se isplatilo već u četvrtom gemu, kada je “slomio” Popirina, odnosno, poveo sa 3:1. Bio je to ključni detalj, pošto je Đoković odbranio prednost do kraja ovog perioda i ekspresno izjednačio rezultat u setovima na 1:1, trijumfom od 6:3.

Već na startu trećeg seta, srpski as je oduzeo servis protivniku, što mu je omogućilo da nastavak ovog dela igre iskoristi za “prevaspitavanje” Popirina i pokaže gde mu je mesto u duelu sa rekorderom po broju Grend slem titula (24). Držao se Aleksej koliko je god mogao, međutim, Novakov karatker i mentalna stabilnost došli su do izražaja, pa se posle trećeg perioda rezultat preokrenuo u njegovu korist – 2:1 (6:4)!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Popirin

Taj-brejk je odlučivao pobednika četvrtog seta, u kome je Novak pokazao više snage i prošao u osminu finala!

Za ulazak u četvrtfinale, Nole će igrati protiv starog poznanika Holgera Runea iz Danske, koji je posle maratona eliminisao Kventina Hejlisa iz Francuske rezultatom 3:2.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ALEKSEJ POPIRIN 3:1 

(4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3))

TOK MEČA

ČETVRTI SET

TAJ-BREJK

7-3 Gotovo je! Novak je u osmini finala!

6-3 Ostaje Popirin u meču!

6-2 Sigurna igra Srbina kakva magija Đokovića

5-2 Grabi Novak ka trijumfu!

4-2 Siguran Nole ide ka pobedi!

3-2 EVO GAAAA!!! Mini brejk za Novaka, koji sada ima prednost!

2-2 Izjednačava Popirin!

2-1 U razmenama je bolji bio Nole i poveo prvi put u taj-brejku!

1-1 Izjednačava Đoković ekspresno!

0-1 Popirin siguran, sada dvaput servira Novak!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Spasio je Popirin tri brejk lopte

6-6 Gledaćemo taj-brejk! Pretio je Australijanac, prišao na 40:30, ali se Nole odbranio i serviraće na startu dodatnog perioda!

5-6 Čak tri brejk prilike imao je Novak, vodio 40:0 na servis Popirina, ali onda je Aleks odservirao tri sjajna poena i spasio se "iz mrtvih"! Ništa od brejka!

5-5 Nastavljaju rivali da brzinom munje upisuju gemove, sada je Novak bio brz i prepustio samo jednan poen Australijancu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

4-5 Još jedan ekspresno poentiranje za Popirina, osvojio je deveti gem u četvrtom setu, a svoj peti.

4-4 Počeo je Nole dobro, poveo 30:0, ali se Aleksej vratio i izjednačio na 30:30. Usledila su dva dobra servisa Đokovića i poravnanje u gemovima, ali i u asovima, obojica imaju po 13.

3-4 Sada Popirin najbržim gemom u meču ponovo stiče prednost.

3-3 Asem Đoković završava šesti gem i izjednačava rezultat.

 

 

2-3 Bez izgubljenog poena Aleksej stiže do novog vođstva.

2-2 Uzvraća Novak još jednim sigurnim gemom.

1-2 Odservirao je Popirin najbrži servis na meču od 211 km/h u ovom gemu, a potom došao do nove rezultatske prednosti.

 

 

1-1 Manje od pola minute traju gemovi Đokovića, sigurno, precizno i efikasno!

0-1 Počinje Aleksej dobro četvrti period, mada je Nole pretio.

Počeo je četvrti set servisima Popirina.

TREĆI SET

6-4 IDEMOOOO, NOLEEEEE!!! Sjajan završetak trećeg seta i sada se Đoković pita za sve! Vodi srpski as u setovima 2:1 i jedan ga deli od plasmana u osminu finala!

 

 

5-4 Produžava nadu Popirin, međutim, sada Nole servira za potpuni preokret i osvajanje trećeg seta!

5-3 Sa 12. asom u ovom meču, Đoković dolazi na gem od osvajanja seta!

4-3 Izvlači se Aleksej, iako je Novak imao 30:30 u ovom gemu. Usledila su dva silovita servisa Australijanca za smanjenje rezultata.

 

 

4-2 Ubojiti Nole ne staje, samo jedan poen prepušta Popirinu, a 11. asom završava šesti gem.

3-2 Smanjuje Australijanac vođstvo Đokovića i dalje je "u životu", ali se još uvek Novak pita jer ima brejk viška.

3-1 Još jedno "šišanje" na nulu za Alekseja, nepogrešiv Nole na svoj servis! Perfektan gem za Srbina!

2-1 Prekida Popirin seriju Đokovića, iako se mučio ponovo prilikom serviranja, asom završava ovaj gem.

Foto: Tanjug/AP

 

2-0 Potvrđen brejk! Sa nulom osvaja Nole svoj servis, dovoljno za korak bliže vođstvu u setovima.

1-0 MA, SJAJNOOOOOOOOOOO!!!! BREJK na startu trećeg seta za Novaka Đokovića! Imao je Srbin 40:15, Popirin je spasio dve, ali ne i treću posle izjednačenja i prednosti za Srbina, kakav početak za najboljeg na svetu!

Počinje treći set servisima Popirina!

DRUGI SET

6-3 To je to! Bravooooooooo Novače, izjednačava Đoković u setovima 1:1!

 

 

5-3 Smanjuje Popirin, ali sada Nole servira za osvajanje seta!

 

 

5-2 Forsirao je servis volej Novak, što mu se isplatilo i sada je na gem od osvajanja drugog perioda, odnosno, izjednačenja u setovima!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

4-2 Ništa od novog brejka za Đokovića posle najdužeg gema u meču! Spasio se Popirin dobrim servisima, iako je Nole bio blizu ubedljivog vođstva.

4-1 Ubacio je Nole u "petu brzinu" i sada "melje" Australijanca! Istina, kockao se malo na svoj servis, ali na kraju potvrđuje brejk!

3-1 BREEEEEEEEEEEEEEJK!!!! Evo gaaaaaaa!!!! Konačno Đoković stiže do prednosti!

 

 

2-1 Imao je brejk loptu Aleksej na 30:40, odbranio se Novak, a potom sa tri precizna servisa, naterao Popirina na greške i ponovo vodi u drugom setu.

1-1 Popirin uzvraća ekspresno, brz gem za Australijanca.

1-0 Kao i na početku meča, Đoković siguran na svoj servis, samo jedan poen osvojio je Popirin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Popirin

Konačno je počeo drugi set! Servira Novak!

Još ne počinje drugi set, jer je su organizatori odlučili da zatvore krov na Centralnom terenu zbog kiše koja je počela da pada. Svi ostali mečevi su prekinuti!

PRVI SET

4-6 ŠOK U LONDONU! Aleksej Popirin je osvojio prvi set protiv Novaka Đokovića i vodi sa 1:0!

4-5 Prekida Novak ovu seriju Popirina i ublažuje zaostatak, ali se sada Australijanac pita i serviraće za osvajanje prvog seta!

3-5 Ovo je dalo krila Alekseju, koji bez izgubljenog poena overava stečeni brejk!

3-4 BREJK! Popirin stiže do prednosti u ovom duelu i oduzima servis Noletu! Nije dobro!

Kao i uvek, Jelena iz Novakovog boksa bodri Đokovića i u meču sa Aleksejom.

 

 

3-3 Najduži gem do sada pripao je ipak Australijancu. Imao je Novak tri brejk prilike, ali se Popirin odbranio i sačuvao svoj servis. 

3-2 Ista slika, isto odstojanje. Nole maltretira Kazahstanca sjajnim udarcima, ali je Popirin ipak uspeo da "otkine" prvi poen na Đokovićev servis, međutim, ne i da dođe do brejk prilika.

 

 

2-2 Traju obračuni sa servisima, odoleva i Aleksej koji je kao i na startu, bez problema došao do novog izjednačenja u gemovima.

2-1 Nastavlja Đoković sa maestralnim servisima, izuzimajući grešku kod 40:0 kad je poslao lopticu u mrežu, u narednom poenu je naterao Popirina da izbaci u aut.

1-1 Uzvraća Popirin na isti način, tri vezana poena donela su mu 40:0, prekinuo je Nole njegovu seriju smanjivši na 30:40, međutim, Australijanac osvaja uvodni gem na svoj servis.

1-0 Savršen početak meča za Novaka, sigurnim servisima bez izugubljenog poena stiže do vođstva!

Srpski teniser će prvi servirati u ovom meču!

19.23 - Evo ih! Novak i Aleksej su konačno na terenu, ispraćeni ovacijama navijača!

19.15 - Navijači nestrpljivo iščekuju izlazak Novaka Đokovića na Centralni teren stadiona u Londonu.

 

 

19.02 - Gotovo je! Elina Svitolina je pobedila Tunišanku s 2:0 (6:1, 7:6 (7:4)) i igraće u narednoj rundi. Sada treba očekivati Đokovića i Popirina na terenu!

19.00 - Ukrajinka Elina Svitolina je na dobrom putu da savlada Ons Žaber iz Tunisa, pošto vodi 1:0 u setovima i 5:2 u tajbrejku drugog seta. Posle ovog meča, Novak i Aleksej izlaze na teren.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavlja pohod ka novom peharu u Londonu. Posle rutinskih pobeda u uvodna dva kola, rekorder po broju Grend slem titula (24) izlazi na megdan Alekseju Popirinu iz Australije.

Reč je o 47. igraču na ATP listi, koji je samim plasmanom u treće kolo ostvario najveći uspeh na Vimbldonu. Renking karijere Popirina bila je 38. pozicija na svetu, koju je zauzimao 26. februara ove godine.

Inače, u dosadašnjim karijerama, Nole i Aleksej su samo dva puta odmerili snage, jednom prošle sezone, a drugi put početkom 2024.

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Popirin

Oba meča su, naravno, pripala Đokoviću, koji je slavio u drugom kolu ovogodišnjeg Australijan opena rezultatom 3:1 (6:3, 4:6, 7:6 (4), 6:3), dok su se pre toga sastali na Olimpijskim igrama u Tokiju 2019, uz rutinsko slavlje Novaka od 2:0 (6:4, 6:2).

Novak je do trećeg kola stigao ubedljivim pobedama nad Vitom Koprivom iz Češke (3:0) i domaćim predstavnikom Džejkobom Firnlijem (3:1), dok je Popirin izbacio Brazilca Tjaga Monteira s 3:1, odnosno, Argetninca Tomasa Martina Ečeverija u maratonskom duleu rezultatom 3:2.

Pobednik ovog duela igraće za plasman u četvrtfinale protiv boljeg iz okršaja Holgera Runea iz Danske i Francuza Kventina Hejlisa.

Đoković je prošle sezone stigao do finala Vimbldona, gde je u spektakularnom meču posle pet setova poražen od Karlosa Alkaraza iz Španije sa 2:3 (6:1, 6:7, 1:6, 6:3, 4:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading