MEGASENZACIJA NA VIMBLDONU! Veteranka IZBACILA prvu na svetu!

Autor:

Sport

06.07.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rezultat u ženskoj konkurenciji.

MEGASENZACIJA NA VIMBLDONU! Veteranka IZBACILA prvu na svetu!

Foto: Tanjug/AP

Najbolja teniserka planete, Iga Švjontek, doživela je iznenađujući poraz od kazahstanske teniserke Julije Putinceve u 3. kolu Vimbldona. Nakon što je izgubila meč u tri seta (3:6, 6:1, 6:2), Švjontekova je eliminisana sa takmičenja, ostavljajući ljubitelje "belog sporta" u šoku.

Vetreranka Putinceva (35 godina) je do plasmana u osminu finala Grend slema u Londonu stigla nakon izvanrednog preokreta, nadigravši prvu nositeljku turnira. U drugom i trećem setu, Julija je dominirala, prepustivši Švjontekovoj samo tri gema.

Njen izvanredan uspeh privukao je pažnju javnosti, a sledeći meč Juliju Putinčevu čeka protiv Jelene Ostapenko iz Letonije, nema sumnje da će ovaj duel izazvati veliku pažnju javnosti posle senzacionalnog uspeha Kazahstanke.

Foto: Tanjug/AP

 

Elena Svitolina takođe ostvarila pobedu

U istom kolu, Elena Svitolina je takođe ostvarila pobedu, nadigravši Ons Žaber u dva seta (6:1, 7:6 (4)). Svitolina je rutinski rešila prvi set u svoju korist, dok je u drugom setu viđena drama, koja je kulminirala u taj-brejku. Ipak, Svitolina je uspela da zadrži koncentraciju i obezbedi prolaz u osminu finala.

Njena sledeća protivnica biće Kineskinja Ksinju Vang, koja je eliminisala Heder Dart iz Velike Britanije rezultatom 2:0.

Pehar na trećem Grend slemu u sezoni dobiće novu vlasnicu, jer je Marketa Vondrušova iz Češke odavno eliminisana, a danas je takmičenje završila i prošlogodišnja finalistkinja Tunišanka Žaber.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading