NOVAK ODBIO DA IZAĐE NA TEREN I ŠOKIRAO SVE: Đokovićev potez je iznenađenje u Londonu

Autor:

Sport

09.07.2024

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskog asa na terenu sutra čeka Aleks de Minor.

NOVAK ODBIO DA IZAĐE NA TEREN I ŠOKIRAO SVE: Đokovićev potez je iznenađenje u Londonu

Foto: Profimedia

Novak Đoković trebalo bi da igra četvrtfinale Vimbldona protiv Australijanca Aleksa de Minora i taj meč je na programu sutra. Međutim, po mnogima najbolji teniser svih vremena je iznenadio javnost odlukom da ne trenira dan pred meč, odnosno odbio je da izađe i igra u trenažnom ritmu.

Naime, Novaka nije bilo na spisku za treninge na otvorenom na kompleksu Vimbldona, što je izazvalo različite spekulacije o razlozima njegovog izostanka sa treninga. Iako nije imao preterano težak meč protiv Holgera Runea, Novak Đoković je tokom meča imao određenih stomačnih problema, zbog kojih je morao da napusti teren i otrči u toalet usred seta, što je rezultiralo i kaznom. Ovi neočekivani zdravstveni problemi mogli su uticati na Novakovu odluku da odmori dan pred naredni meč. Takođe, konstantno padanje kiše u Londonu je dodatni faktor koji je možda uticao na odluku tenisera da ne trenira na otvorenom.


Organizatori Vimbldona trebalo bi uskoro da donesu odluku o rasporedu za sutrašnji dan, a time će biti poznato i kada će Novak Đoković i Aleks de Minor zaigrati u četvrtfinalu. S obzirom na Novakovu odluku da ne trenira danas, publika je sve više zainteresovana da vidi kako će se najbolji teniser sveta pripremiti za naredni izazov na turniru.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak na jednom od prethodnih treninga

Upravo bi publika mogla biti razlog za odbijanje da trenira. Naime, Novak je rešio da stane na put bezobraznim Englezima. Najbolji srpski teniser savladao je Danca Holgera Runea sa ubedljivih 6:3, 6:4, 6:2 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, a onda je ušao u rat s navijačima. Veći deo meča londonska publika je bila na strani Australijanca, hučala je i zviždala Noletu, zbog čega im je on posle trijumfa odbrusio u svom stilu, gospodski i sa stilom.

- Za sve vas koji ste odlučili da me ne poštujete: "Lakuuuuuu noć" - rekao je Đoković na Engleskom (Gooood night) u istom tonu kao kada su oni njega prozivali, pa rekao da ne prihvata da je to bilo navijanje za Runea, već otvoreno protiv njega:

- Ne, ne to ne prihvatam. Znam da su navijali za Runea, ali to je izgovor za "bu". Znam sve trikove, znam kako stvari funckionišu, na one koji plate karte i vole tenis, cene igrače i napore koje igrači daju. Igrao sam u mnogo težim okruženjima, ništa mi ne možete.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading