PUTIN OSLOBODIO PREVARENE INDIJCE: Ruski lider popustio pred pritiscima Modija (VIDEO)

Autor:

Svet

09.07.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pres-sekretar ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, odbio je da komentariše informaciju o sporazumu Putina i Modija.

PUTIN OSLOBODIO PREVARENE INDIJCE: Ruski lider popustio pred pritiscima Modija (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Sergei Fadeichev

Indijski premijer, Narendra Modi, i ruski predsednik, Vladimir Putin, dogovorili su se da oslobode indijske državljane iz ruske vojske, koji su prevareni da ratuju u Ukrajini, objavila je indijska televizijska kompanija NDTV, pozivajući se na izvore.

Kako prenosi NDTV, Modi, koji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, pokrenuo je to pitanje na privatnoj večeri sa Putinom. Sagovornici televizijske kuće tvrde da je Moskva pristala ne samo da otpusti Indijce iz vojske, već i da im olakša povratak u domovinu.

NDTV piše da je oko dvadesetak indijskih državljana, kojima su prvobitno obećani visoko plaćeni poslovi, učestvovalo ili učestvuje u ratu u Ukrajini. Najmanje dva Indijca su poginula u ratu, pojašnjava TV kanal.

Pres-sekretar ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, odbio je da komentariše informaciju o sporazumu Putina i Modija. On je dodao da su 8. jula ruski predsednik i indijski premijer razgovarali jedan na jedan u neformalnom okruženju tri sata.

Podsetimo, početkom maja objavljeno je da su u Indiji uhapšena četiri stanovnika te zemlje osumnjičeni za umešanost u mrežu trgovine ljudima.

Prema lokalnim obaveštajnim službama, pripadnici ove mreže prevarili su mladiće poslovima u Rusiji, gde su bili primorani da učestvuju u ratu protiv Ukrajine.

Indijske vlasti saopštile su da je na ovaj način prevareno najmanje 35 državljana zemlje.

Pre posete, neimenovani visoki indijski zvaničnik istakao je da bi rešavanje trgovinske neravnoteže Indije sa Rusijom, kao i puštanje indijskih građana koji su izmanipulisani da se bore u ratu u Ukrajini bili među Modijevim glavnim prioritetima u Moskvi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading