OVAKVE STVARI SE NE OPRAŠTAJU: Skandal u Kini - javnost je zahtevala izvinjenje! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.10.2024

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprikladna šala.

OVAKVE STVARI SE NE OPRAŠTAJU: Skandal u Kini - javnost je zahtevala izvinjenje! (FOTO)

Foto: Instagram.com/printscreen/paulabadosa

Novak Đoković i Paula Badosa

Španska teniserka Paula Badosa koja je ne tako davno bila u vezi sa Grkom Stefanosom Cicipasom, nedavno je bila primorana da uputi javno izvinjenje nakon što je izazvala rasističku buru na društvenim mrežama. Naime, njen trener je podelio njenu fotografiju sa večere tokom nastupa u Kini, što je rezultiralo neprijatnim reakcijama.

Fotografija koja je izazvala kontroverze prikazuje Badosu kako se igra sa kineskim štapićima, praveći gest kao da su produžetak kosih očiju. Iako su Badosa i njen trener tvrdili da gest nije imao loše namere te da se ona jednostavno igrala sa svojim licem i borama, mnogi su to protumačili kao uvredu prema ljudima na Dalekom istoku.

 

 

Nakon što je situacija izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama, Badosa je odlučila da se javno izvini i preuzme odgovornost za svoj postupak. Izjavila je da nikada nije imala loše namere i da voli Aziju i njene ljude, te da je ova situacija bila greška koja će je naterati da nauči za sledeći put. Međutim, komentari njenih pratilaca na društvenim mrežama nisu bili blagi, a mnogi su osudili njen postupak kao neprihvatljiv i sramotan.

- O ne, molim vas, nemojte to tako shvatiti. Nikad nisam mislila da će se to tako protumačiti, nismo čak ni oponašali Azijate. Igrala sam se sa svojim licem i borama. Volim Aziju i Azijate to su jedni od mojih omiljenih ljudi i imam puno pratilaca Azijata, koji su jako ljubazni. Moja greška. Preuzimam punu odgovornost. Ove greške će me naterati da naučim za sledeći put - istakla je španska teniserka

Njen trener je uklonio spornu fotografiju sa Instagrama, ali je već bila podeljena na raznim profilima na društvenim mrežama. Ova situacija se dogodila neposredno pre njenog učešća na turniru u Vuhanu, gde je trebalo da odigra meč protiv Ajle Tomljanović.

Nakon javnog izvinjenja i reakcija na društvenim mrežama, Paula Badosa se okrenula daljim teniskim obavezama, ali je ova situacija svakako ostavila traga i pokrenula važnu raspravu o predrasudama i osetljivosti prema različitim kulturama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading