ŠTA DALJE? Saudijska Arabija je naredna destinacija! Novak drži kompletnu planetu u neizvesnosti!

Autor: Novak Đoković

Sport

14.10.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo faktora će odlučivati o njegovim daljim koracima.

ŠTA DALJE? Saudijska Arabija je naredna destinacija! Novak drži kompletnu planetu u neizvesnosti!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta, nedavno je izjavio da ga ne zanima Završni masters sezone i pored činjenice da se trenutno nalazi na šestom mestu u ATP trci, čime je vizirao kartu za takmičenje u Torinu koje se održava od 10. do 17. novembra. 

U trci za Završni masters u Torinu, Novaka Đokovića trenutno prete teniseri poput Tejlora Frica, Kaspera Ruda, Andreja Rubljova i Aleksa De Minora, dok Grigor Dimitrov, Tomi Pol i Stefanos Cicipas takođe imaju šanse da se nađu među osam najboljih i izbore svoje mesto u Torinu. Ovo takmičenje nije zasnovano na ATP listi, već se gleda ukupan broj osvojenih poena tokom takmičarske godine.

Ne tako davno, neposredno uoči turnira u Šangaju, Novak je izjavio:

- Prvi put u karijeri nemam dugoročni plan. Igraću u Kini i u Saudijskoj Arabiji, posle toga ne znam. Živim u trenutku, videću šta dalje, kako se budem osećao - čime je ostavio ljubitelje belog sporta u nedoumici da li će imati prilike da ga gledaju na Završnom turniru u Torinu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak je morao da pruži ruku Italijanu

 

Nakon poraza na Mastersu u Šangaju od Italijana Janika Sinera rezultatom 2:0 (7:6, 6:3), Đoković je svoju armiju navijača ostavio u šoku kratkom izjavom:

- Napuštam Kinu sa stilom.

U narednom periodu, Novaku predstoji egzibicija u Saudijskoj Arabiji, koja ne donosi bodove, a zatim i masters u Parizu od 28. oktobra do 3. novembra. Odluka da li će igrati u Parizu će biti od presudnog značaja za njegov eventualni plasman u Torino, a turniri u Stokholmu, Antverpenu, Beču, Bazelu, Beogradu i Marseju takođe će imati uticaja na konačan ishod.

Novak Đoković je nedavno izjavio da prvi put u karijeri nema dugoročni plan, te da će se nakon nastupa u Kini i Saudijskoj Arabiji fokusirati na to kako se oseća pre nego što donese odluku o daljim turnirima. Ostvarenje zlatne medalje na Olimpijskim igrama predstavlja njegov najvažniji cilj u ovoj sezoni, ali ostaje da se vidi da li će pronaći motivaciju za napad na još jedan veliki trofej do kraja godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading