TOTALNA DOMINACIJA: Naslednica Serene Vilijams PROTUTNJALA do POLUFINALA!

Autor:

Sport

05.09.2023

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije se oznojila..

TOTALNA DOMINACIJA: Naslednica Serene Vilijams PROTUTNJALA do POLUFINALA!

Foto: Tanjug/AP

Koko Gof je zapanjujućom igrom postala prva polufinalistkinja na US openu 2023. godine.

U četvrtfinalnom meču, Amerikanka je dominirala nad 21. igračicom sveta, Jelenom Ostapenko, pobedivši meč rezultatom 6:0, 6:2 u svega 68 minuta igre.

 

 

Ovaj trijumf prikazao je rešenost Koko Gof da ide "do kraja" na turniru, a njen nastup bio je izvanredan. Gof, koja je šesta igračica sveta i prethodno osvojila Sinsinati, pokazala je svoju dominaciju od samog početka. U prvom setu je brzo završila za samo 21 minut i nijednim izgubljenim gemom. Već tada je postalo jasno da će Ostapenko imati težak zadatak pred sobom.

U drugom setu, Gof je nastavila s impresivnom igrom i odmah napravila tri brejka, od kojih je dva ostvarila. Povela je sa 3:1 i kontrolisala tempo meča. Ostapenko, koja je u prethodnoj rundi eliminisala prvu teniserku sveta, Igu Švjontek, jednostavno nije mogla da nađe rešenje za mladu Amerikanku. Ostapenko je igrala slabo i pravila greške, a Gof je sjajno iskoristila svaku priliku koja joj se ukazala.

Konačno, Koko je napravila još jedan brejk u sedmom gemu drugog seta i potom iskoristila treću meč loptu za ubedljivu pobedu. Ovim trijumfom, Gof se plasirala u polufinale i pokazala da je ozbiljan konkurent za osvajanje turnira.

Njeno sledeće iskušenje će biti protiv bolje iz duela između Sorane Kirstee i Karoline Muhove. Navijači i teniska javnost s nestrpljenjem očekuju kako će se Koko Gof nositi sa svojim protivnicama u nastavku turnira, a nadaju se da će i dalje pružati takve spektakularne nastupe kao u ovom meču koji je obeležio njen put do polufinala US Opena 2023.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading