HRVATI U CENTRU GRADA NALETELI NA BOMBU OD 250 KILOGRAMA! Puna eksploziva, može da zbriše celo mesto

Autor:

Svet

25.09.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi na nogama.

HRVATI U CENTRU GRADA NALETELI NA BOMBU OD 250 KILOGRAMA! Puna eksploziva, može da zbriše celo mesto

Foto: Tanjug/DARIO GRZELJ

Pronađena bomba iz Drugog svetskog rata u Novoj Gradiški

U samom centru Nove Gradiške, radnici su prilikom izgradnje novog tržnog centra naišli na neočekivani pronalazak - bombu iz Drugog svetskog rata. Prema procenama, ova bomba teži čak 250 kilograma, od čega čak polovinu težine čini eksploziv. Iz Brodsko-posavske Policijske uprave potvrđena je ova informacija, a plan je da se bomba odnese na bezbedno mesto gde će biti uništena u četvrtak između 10 i 14 časova.

Obustavljeni radovi i opreznost policije

Nakon pronalaska bombe, policija je odmah reagovala obezbeđujući i ograničavajući pristup terenu. Radovi na izgradnji su odmah obustavljeni, s obzirom na to da su vibracije mogle da predstavljaju opasnost od aktiviranja bombe. Jedan od očevidaca je izjavio da je policija upozorila na mogućnost postojanja još bombi u tom području, dodatno podstičući opreznost i pažnju.

Bezbednost građana kao prioritet

Ovaj neočekivani događaj je podstakao lokalne vlasti i nadležne službe na hitno delovanje radi zaštite građana i imovine. Bezbednost stanovništva je u fokusu, te se nadamo da će ovaj incident biti rešen bezbedno i bez ikakvih posledica.


Pronalazak bombe iz Drugog svetskog rata u samom centru Nove Gradiške predstavlja izazov za lokalne vlasti i službe, ali istovremeno podseća na istorijske tragove prošlosti koji se i danas mogu neočekivano pojaviti. Važnost opreza i hitnog reagovanja u ovakvim situacijama se pokazala kao ključna, a nadamo se da će se situacija okončati uspešno i bezbedno

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading