POZNATO U KAKVOM JE STANJU RANJENI POLICAJAC IZ BOSANSKE KRUPE: Njegovog kolegu ubio maloletnik (15) u terorističkom napadu!

Autor:

Svet

25.10.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletnik je nakon ulaska u stanicu prvo napao Marana, koji je odmah podlegao povredama, a onda i Avdu Hasanovića

POZNATO U KAKVOM JE STANJU RANJENI POLICAJAC IZ BOSANSKE KRUPE: Njegovog kolegu ubio maloletnik (15) u terorističkom napadu!

Foto: YouTube Printscreen/BHRT

Policajac koji je ranjen u sinoć u PS Bosanska Krupa Avdo Hasanović sinoć je operisan i trenutno je njegovo stanje stabilno.

Ovu informaciju za portal "Avaza" je potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Podsećamo, maloljetnik (15) je sinoć ušao u policijsku stanicu i nožem usmrtio policajca Ognjena Marana iz Bosanskog Novog, a Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe je ranjen.

Maloletnik je nakon ulaska u stanicu prvo napao Marana, koji je odmah podlegao povredama, a onda i Avdu Hasanovića. Inače, Hasanović je smešten u Kantonalnu bolnicu "Dr Irfan Ljubijankić".

Napadač je nakon ovog događaja odmah uhapšen.

Podsetimo, Tužilaštvo je okarakterisalo je napad na policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi u kojem je jedan policajac poginuo, a drugi povređen, kao akt terorizma.

- Tužilaštvo se izjasnilo da u opisanom događaju postoje obeležja krivičnog dela iz člana 201. Krivičnog zakona FBiH, odnosno 'terorizam'. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva - rekao je portparol MUP-a Unsko-Sanskog Kantona Adnan Beganović.

Na ulicama Bosanske Krupe jutros je veliki broj pripadnika policije, na terenu su pripadnici Specijalne jedinice, uniformisane policije, kao i inspektori MUP-a USK. 

Podsećamo da se na fotografiji, koja se nalazi na pozadini Fejsbuk profila dečaka koji je napao policajce, nalazi se zastava militantne grupe i odeljka zloglasne Al Kaide u Libanu, a za ATV izvor blizak istrazi tvrdi da je pomenuti dečak radikalno raspoloženi islamski verski fanatik.

Isti izvor navodi kako napadač potiče iz porodice čiji je otac pripadnik vehabijskog pokreta, a navodno je često viđan u jednom kafiću u Bosanskoj Krupi sa grupom istomišljenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading