I SRPSKA POLICIJA TRAGA ZA UBICOM IZ BIJELOG POLJA! Čulo se OVO u pograničnom selu!

Autor:

Svet

27.10.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve raspoložive snage vojske i policije na nogama u Crnoj Gori!

I SRPSKA POLICIJA TRAGA ZA UBICOM IZ BIJELOG POLJA! Čulo se OVO u pograničnom selu!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Wikipedia/Steffpop, MUP Crne Gore

Osumnjičen za dvostruko ubistvo, Alija Balijagić (65) iz Bijelog Polja, koji ima kriminalni dosije kao silovatelj i razbojnik s dugim stažom u zatvoru, nije uhapšen do kasno sinoć, iako su, prema tvrdnjama nadležnih, sve raspoložive policijske snage angažovane na njegovom pronalaženju.

U akciji traganja uključene su i specijalne jedinice vojske Crne Gore, dok je srpska policija navodno pretraživala pogranično selo Slatka, nakon dojave o pucnjavi.

Balijagić je osumnjičen da je u petak uveče, oko 21.30 sati, u selu Sokolac kod Bijelog Polja, ubio Milenku Madžgalj (69) i njenog brata Jovana Madžgalja (60), a potom pobegao sa mesta zločina. Za njim je policija ranije već tragala zbog krađe, dok je pre ubistva čitav dan proveo u selu.

Foto: MUP Crne Gore

Alija Balijagić, osumnjičen za dvostruko ubistvo

Prema svedočenju meštana, Balijagić se kretao kroz selo naoružan puškom, predstavljajući se kao lovac koji traži svoje pse. Obilazio je domaćinstva pod izgovorom pretrage, dok se na kraju smestio kod porodice Madžgalj. Nakon što su ga ispratili, osumnjičeni je navodno kroz prozor pucao u Jovana, zatim provalio vrata i u Milenku ispalio smrtonosne hice iz puške.

Sumnjivca su meštani planinskog sela kod Tomaševa prijavljivali policiji zbog učestalih viđanja kako sa puškom obilazi katune i okolne šume. Na mestu zločina policija je stigla tek kada je za sobom ostavio dve žrtve. Prema izvorima, Balijagić je pre nekoliko dana ukrao pušku iz kuće jednog Bjelopoljca, provalivši u njegovo domaćinstvo.

Specijalci na terenu

Uprava policije zvanično je saopštila da su u potragu za Balijagićem uključene sve njihove snage. U akciji su angažovane interventne jedinice, Protivteroristička jedinica (PTJ), Posebna jedinica policije (PJP), Granična policija, starešine iz različitih sektora policije, dronovi, helikopteri i psi tragači. Policija koristi termovizijske kamere za noćnu pretragu, dok tokom dana helikopteri nadleću Vranešku dolinu u cilju pronalaženja osumnjičenog.

U večernjim satima, u potrazi se priključila i elitna specijalna jedinica Vojske Crne Gore, Odred za specijalne namene. Tek nakon što su mediji objavili fotografiju Balijagića, Uprava policije je zvanično objavila fotografiju u javnom apelu za pomoć u njegovom pronalaženju.

- U ovoj fazi izviđaja Uprava policije, na osnovu zakonskih propisa i odobrenja nadležnog tužilaštva, objavljuje fotografiju lica koje se potražuje, te obaveštava i apeluje na javnost da, ukoliko primete ovo lice, svoja saznanja odmah prijave pozivom na broj dežurne službe Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje 067/184-844 ili na besplatni broj 122, najbližoj policijskoj stanici ili na drugi način. Građani svoja saznanja mogu prijaviti i anonimno - navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Meštani sela u Vraneškoj dolini, uključujući Tomaševo, Sokolac, Čokrlije, Barice i Lijesku, žive u strahu od Balijagića, za koga tvrde da je danima boravio u okolnim reonima. Vesko Gogić, predsednik Mesne zajednice Tomaševo, rekao je za medije da mještani osećaju veliko nezadovoljstvo zbog toga što policija nije ranije reagovala i uhapsila osumnjičenog.

- Ovo je strašan i nezapamćen zločin ubistva nevinih ljudi, koji su ubicu ranije nahranili i napojili. On se slobodno kretao kroz sela, dok je policija tek kasnije počela potragu. Rečeno nam je da ostanemo u svojim kućama, ali ni to nije pomoglo jer su žrtve bile zaključane, a Balijagić ih je upucao kroz prozor, što je nezamislivo - izjavio je Gogić.

(Vijesti)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading