UPUCAO JOVANA KROZ PROZOR, PA RAZVALIO VRATA I PRESUDIO MILENKI! Novi detalji dvostrukog ubistva u Bijelom polju: ALIJU TRAŽE I TERMOVIZIJSKIM KAMERAMA!

Autor:

Svet

27.10.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica još nije pronađen!

UPUCAO JOVANA KROZ PROZOR, PA RAZVALIO VRATA I PRESUDIO MILENKI! Novi detalji dvostrukog ubistva u Bijelom polju: ALIJU TRAŽE I TERMOVIZIJSKIM KAMERAMA!

Foto: Tanjug/AP, instagram/mojbeograd_vesti

Foto: Facebook/Vijesti iz Bijelog Polja

Jovan i Milenka Madžgalj

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo, silovatelj i razbojnik koji je više od pola života proveo u zatvoru, Alija Balijagić (65) iz Bijelog Polja, nije uhapšen do kasno sinoć, iako su, kako tvrde nadležni, u potragu za njim uključene sve raspoložive policijske snage i elitne vojne jedinice.

Balijagić je, kako se sumnja, u petak uveče, oko 21.30 sati, u bjelopoljskom selu Sokolac, ubio Milenku Madžgalj (69) i njenog brata Jovana Madžgalja (60), a potom pobegao.

Za njim je policija navodno tragala danima zbog krađe, a pre ubistva je gotovo čitav dan proveo u tom selu.

Naoružan puškom, predstavljajući se kao lovac Drašković koji traži izgubljene pse, obilazio je domaćinstva, da bi na kraju seo kod Madžgalja. Nakon što su ga ispratili, navodno je kroz prozor kuće pucao u Jovana, a potom provalio vrata i iz puške ispalio hice u njegovu sestru.

 

Policija je, kako navode meštani tog planinskog sela iznad Tomaševa, najmanje deset dana primala prijave o sumnjivoj osobi sa puškom koja se šeta po katunu i okolnim šumama i obilazi kuće. U selo su stigli tek kada je Balijagić za sobom ostavio dve žrtve. Prema istim informacijama, oružje je ukrao pre nekoliko dana iz kuće jednog Bjelopoljca, u koju je prethodno provalio.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je Balijagić viđan u Baricama i Pisanoj jeli pre nego što je počinio ubistva u Sokocu.

Navodno, sinoć je i srpska policija tragala za ubicom zbog informacija da su se u pograničnom selu Slatka čuli pucnji.

Potraga

Iz Uprave policije (UP) zvanično su saopštili da su u potragu za ubicom uključene sve njihove raspoložive snage.

Na terenu su policija, interventne jedinice, Protivteroristička jedinica policije (PTJ), Posebna jedinica policije (PJP), Granična policija, starešine iz svih sektora UP koji rukovode i koordiniraju aktivnostima potrage, dronovi, helikopteri i psi tragači. Gotovo celokupan sastav policije koristi termovizijske kamere, a nepregledne šume i sela Vraneške doline tokom dana nadleću helikopteri Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sinoć se u potrazi priključio i Odred za specijalne namene, elitna jedinica Vojske Crne Gore, čiji su pripadnici poslati na područje na kojem se traga za Balijagićem. Tek nakon što su mediji objavili njegovu fotografiju, to je juče oko 16 sati učinila i Uprava policije, saopštivši da se Balijagić može dovesti u vezu sa izvršenjem dvostrukog ubistva u zaseoku Sokolac, u blizini Tomaševa u Bijelom Polju.

- U ovoj fazi izviđaja Uprava policije na osnovu zakonskih propisa i odgovarajućeg odobrenja nadležnog tužilaštva objavljuje fotografiju lica koje se potražuje, te obaveštava i apeluje na javnost, da ukoliko primete ovo lice ista saznanja odmah prijave, odnosno saopšte policiji pozivom na broj dežurne službe Odeljenja bezbednosti Bijelo Polje 067/184-844 ili na besplatni broj 122, najbližoj policijskoj stanici ili na drugi način. Građani svoja saznanja o ovom licu policiji, pozivom na ove brojeve, mogu saopštiti i anonimno - saopštili su iz Uprave policije juče posle podne.

Oni su takođe apelovali na građane Bijelog Polja, naročito meštane sela u Vraneškoj dolini, da budu oprezni, ostanu u svojim domovima i ne dozvole ulazak nepoznatim osobama.

Strah zavladao selima

Predsednik Mesne zajednice (MZ) Tomaševo Vesko Gogić rekao je juče "Vijestima" da meštani Sokoca, Čokrlija, Barica i Lijeske od petka uveče žive u velikom strahu od Balijagića, koji je u tom reonu boravio desetak dana, ali da policija nije preduzela ništa na njegovom pronalaženju.

- Ovo je strašan i nezapamćen zločin ubistva nedužnih, poštenih ljudi koji su ubicu ranije nahranili i napojili. On se danima kretao po selima i već deset dana policija nije ništa uradila na njegovom pronalaženju. Dobili smo naredbu da ne izlazimo iz svojih kuća, niko ne zna ni kako ni do kada. I žrtve zločina su bile zaključane pa ih je upucao kroz prozor, što je neverovatno - rekao je Gogić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading