RUSI PREGAZILI NAJJAČE UKRAJINSKO UPORIŠTE! Pao grad koji je ključan segment UKRAJINSKE ODBRANE

Autor:

Svet

27.10.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucaju po šavovima.

RUSI PREGAZILI NAJJAČE UKRAJINSKO UPORIŠTE! Pao grad koji je ključan segment UKRAJINSKE ODBRANE

Foto: Ap photo

Rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je da su jedinice grupe Vostok uspele da uspostave punu kontrolu nad Ugledarom, strateški značajnim mestom koje omogućava ruskim trupama operativnu i vizuelnu kontrolu nad logističkim pravcima prema Kurahovu. Denis Pušilin ističe da zauzimanje Ugledara pruža prednost u blokiranju neprijateljskih snabdevanja i omogućava dalji pritisak na ukrajinske pozicije u Kurahovu.

Grad Kurahovo ima značajan operativni i strateški značaj. Njegovim zauzimanjem otvara se mogućnost da se ukrajinske trupe stave pod pritisak na više frontova. S obzirom na trenutne uslove, ruske snage na Kurahovskom pravcu ostvaruju značajne strateške prednosti, a stanje ukrajinskih odbrambenih linija postaje sve kritičnije. Zelenski je poručio Zapadu da reči nisu dovoljne i da zahteva ono što se graniči sa nemogućim.

Prodor ruskih trupa prema Kurahovu predstavlja pretnju za ukrajinske položaje severno od grada. Dalji uspeh u napredovanju omogućava strateško širenje ka selima Bogatir i Velika Novoselka, što bi moglo dodatno destabilizovati ukrajinske linije u regionu. Ovo bi moglo dovesti do taktički neodrživih pozicija ukrajinskih trupa, što bi dodatno otežalo njihovo pregrupisanje i eventualno povlačenje. Merkuris ističe da bi uspeh ruskih trupa u ovoj oblasti mogao imati dalekosežne posledice po ukrajinsku vojsku.

Nedostatak resursa direktno utiče na spremnost i moral ukrajinskih snaga, što ih čini sve ranjivijim u ovoj situaciji. Kontrola nad ključnim logističkim pravcima prema Kurahovu i moguće dalje napredovanje ruskih trupa predstavljaju ozbiljnu pretnju za ukrajinsku vojsku.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading