POLICIJA I VOJSKA OPKOLILE TOMAŠEVO! Opsadno stanje: Pod punom ratnom opremom se traži ALIJA BALIJAGIĆ! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

27.10.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Steže se obruč oko dvostrukog ubice?

POLICIJA I VOJSKA OPKOLILE TOMAŠEVO! Opsadno stanje: Pod punom ratnom opremom se traži ALIJA BALIJAGIĆ! (FOTO, VIDEO)

Foto: Ustupljene fotografije/Dan/Željka Bojanić

Vojska i policija Crne gore

U toku je drugi dan intenzivne potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za dvostruko ubistvo u kojem su stradali brat i sestra, Jovan i Milenka Madžgalj. Na ulazu u Tomaševo primećen je veći broj pripadnika policije i Vojske Crne Gore, koji su u punoj opremi.

 

Svako vozilo i osoba koja pristupi mestu kontroliše se pažljivo. Vojska i policija, pod punim naoružanjem, nastavljaju potragu za osumnjičenim. Timovi su raspoređeni na određene lokacije, a očekuje se angažovanje još većeg broja policijskih službenika. Portal Dan izveštava da je policija angažovala sve dostupne kapacitete od trenutka kada je zločin prijavljen.

U potrazi učestvuju i specijalni timovi Vojske Crne Gore. Prilazi Bijelom Polju, izlazi iz grada, kao i selo Sokolac u rejonu Tomaševa, gde se desio zločin, pod opsadom su policije. Sve raspoložive snage Uprave policije, uključujući helikopterske jedinice, uključene su u akciju, a sinoć su na teren upućene specijalne snage policije i psi tragači.

Aktivirani su i pripadnici Posebne jedinice policije i Protivterorističke jedinice. Osumnjičeni za ubistvo, Alija Balijagić, poznat je kao višestruki povratnik. Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović izjavio je juče da je prema prvim informacijama osumnjičeni nekoliko sati pre izvršenja krivičnog dela boravio u domaćinstvu žrtava, verovatno se lažno predstavljajući.

Podsećamo, Uprava policije apeluje na meštane da ostanu u svojim kućama i ne puštaju nepoznate osobe, jer je osumnjičeni još uvek na slobodi.

Policija se ranije zvanično oglasila povodom ovog ubistva:

Večeras je oko 21.10 časova policiji u Bijelom Polju prijavljeno da su u zaseoku Sokolac u blizini Tomaševa života lišena dva lica starije životne dobi, čija su tela pronađena u kući, a da se izvršilac naoružan dao u bekstvo. Sve raspoložive policijske jedinice Regionalnog centra bezbednosti „Sever“, Protivterorističke jedinice, policijski psi i helikopterska jedinica MUP-a i Vojske Crne Gore stavljene su na raspolaganje i preduzimaju intenzivne aktivnosti u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica. Apelujemo na građane Bijelog Polja, naročito meštane pomenutog sela, da budu oprezni, ostanu u svojim objektima stanovanja i ne dozvole ulazak nepoznatim licima, dok policija preduzima sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju stavljanja bezbednosne situacije pod kontrolu i lišenja slobode izvršioca. Osim toga, apelujemo na građane da bilo koju informaciju koju smatraju značajnom, u odnosu na ovaj događaj, prijave policiji. O daljem toku dešavanja policija će se blagovremeno oglasiti - navodi se u saopštenju UP objavljenog u petak uveče.

Intenzivna akcija policije i svih službi koje su uključene u rešavanje ovog zločina i pronalazak ubice i dalje traje.

(Dan)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading