PRITVOR ZA UBICU POLICAJCA: Bosanska Krupa na nogama, evo šta se dešava sa maloletnikom sada

Autor:

Svet

27.10.2024

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletniku se na teret stavlja krivično delo terorizam u kojem je ubijen policajac Ozren Maran, a ranjen njegov kolega Avdo Hasanović

PRITVOR ZA UBICU POLICAJCA: Bosanska Krupa na nogama, evo šta se dešava sa maloletnikom sada

Foto: printskrin/Profimedia

Na ročištu u Opšinskom sudu u Bosanskoj Krupi određen je pritvor maloletniku koji je ubio jednog i teško ranio drugog policijskog službenika u Policijskoj stanici u Bosanskoj Krupi, potvrđeno je za federalne medije iz Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

Pritvor, određen na zahtev Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, trajaće 30 dana tokom kojih će se provoditi istražne radnje, uključujući veštačenja, kako bi se prikupile sve relevantne činjenice potrebne za rasvetljavanje ovog zločina, prenosi RTRS.

Maloletniku se na teret stavlja krivično delo terorizam u kojem je ubijen policajac Ozren Maran, a ranjen njegov kolega Avdo Hasanović.

Dečak od nepunih 15 godina je u četvrtak uveče ušao u dežurnu službu Policijske stanice Bosanska Krupa i nožem zadao udarce u grudni koš dvojici policijskih službenika, od kojih je jedan smrtno stradao, dok je drugi zbrinut u kantonalnoj bolnici.

Fikret Arnautović, čija je ćerka udata za brata ubijenog policajca, rekao je da svi teško podnose ono što se desilo. 

Dodao je kako Maran to veče nije ni trebao da radi, već je došao da zameni kolegu.

- Još inače nije bila njegova smena, menjao je čoveka. Voleo bih samo znati šta je bila pozadina svega ovoga. On je za godinu i po dana trebao u penziju. Svi su ga hvalili, iz Federacije nije bilo pogovora.  Šta je tu je... sudbina je takva i to se ne može izmeniti. Da to balavac napravi...  - rekao je Arnatuović za "Avaz". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading