DENIS JE UBIJEN ZBOG SILOVANJA? Otkriven mogući motiv krvoprolića u zatvoru

Autor:

Svet

28.10.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sadiković je vozilom Hitne pomoći prebačen na CUM Mostar gde je od zadobijenih povreda preminuo

DENIS JE UBIJEN ZBOG SILOVANJA? Otkriven mogući motiv krvoprolića u zatvoru

Foto: facebook printscreen

U Kazneno popravnom zavodu u Mostaru u subotu je ubijen Denis Sadiković (35, na slici iznad) iz Sarajeva koji je izdržavao kaznu zbog silovanja devojke, a njega je, dok je bio u toaletu, nožem u vrat ubo drugi zatvorenik A. Š. (37) iz Mostara.

Sadiković je vozilom Hitne pomoći prebačen na CUM Mostar gde je od zadobijenih povreda preminuo, prenosi sarajevski Kliks.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz 2021. godine, Sadiković je osuđen na tri godine i šest meseci zatvora zbog silovanja i protivpravnog lišenja slobode svoje devojke M. Š.

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH delimično uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo preinačena je presuda i Sadiković je za silovanje osuđen na četvorogodišnju zatvorsku kaznu, a za krivično delo protivpravno lišenje slobode na šest meseci, odnosno, na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci.

Kako je među zatvorenicima poznat kodeks da najgore prolaze silovatelji, nije isključeno da je Denis Sadiković ubijen upravo iz tog razloga.

Kad smo kod zatvora, helikopter sa termovizijom u nedelju je pretraživao rejon oko Tomaševa, u okviru potrage za Alijom Balijagićem, osumnjičenim za ubistvo dvoje meštana sela Sokolac u Bijelom Polju.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević tokom posete selu Sokolac u Bijelom Polju rekao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mestu, prenosi RTCG.

Lazarević je saopštio i da će u nedelju u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane.

Helikopter sa termovizijom je ka Bijelom Polju poleteo sa bivšeg jalovišta u Mojkovcu. Potraga za Balijagićem je ušla u četvrti dan.

Odlukom predsednika opštine Bijelo Polje Petra Smolovića, nedelja je proglašena Danom žalosti na teritoriji te opštine, povodom ubistva Jovana i Milenke Madžgalj, preneli su crnogorski mediji.

Milenka i Jovan Madžgalj ubijeni su 25. oktobra u večernjim satima iz vatrenog oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading