VUČIĆ PRIREDIO RUČAK U ČAST ŠUJOKA: Dobro nam došli i živelo prijateljstvo Srbije i Mađarske!

Autor:

Vesti

28.10.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim Vam dobrodošlicu u nadi da ćemo naše dve zemlje da unapređujemo i da ćemo jedni druge da poštujemo i da se pomažemo i u budućnosti, istakao je predsednik

VUČIĆ PRIREDIO RUČAK U ČAST ŠUJOKA: Dobro nam došli i živelo prijateljstvo Srbije i Mađarske!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je ručak u čast predsednika Mađarske Tamaša Šujoka.

- Dragi predsedniče, uvaženi gosti, srećan sam što mogu da vas ugostim. Uvek nam je posebna čast i privilegija kada dođu visoki gosti iz Mađarske, posebno kada je to predsednik Mađarske.

 

 


Verujem da, uprkos teškim vremenima, naše dve zemlje mogu da naprave veliki iskorak u budućnost i da istinskim prijateljstvom i međusobnim povezivanjem mogu da naprave dobre rezultate za naše građane.

Želim Vam dobrodošlicu u nadi da ćemo naše dve zemlje da unapređujemo i da ćemo jedni druge da poštujemo i da se pomažemo i u budućnosti.

Dobro nam došli i živelo prijateljstvo Srbije i Mađarske! - napisao je Vučić na Instagramu.

 

Podsetimo, u Palati "Srbija" održan je "tet-a-tet" sastanak predsednika Srbije Aleksanda Vučića i Mađarske Tamaša Šujoka.

Nakon toga usledio je plenarni sastanak delegacija Srbije i Mađarske koji su predvodila dvojica predsednika.

dvojica predsednika će oko 15.00 časova posetiti Čurug, gde će položici vence na Spomenik pomirenja, koji je podignut u znak sećanja na nevine mađarske žrtve stradale 1945. godine.

Taj spomenik je otkriven 26. juna 2013. godine na skupu srpsko - mađarskog pomirenja, a sadrži tri figure izvedene u bronzi koje u pozadini objedinjava kameni zid. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading