VUČIĆ U NOVEMBRU U MAĐARSKOJ: Predsednik će govoriti na važnom skupu i to na plenarnoj sednici

Autor:

Vesti

26.10.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavio je da će na sednici biti mnogi svetski lideri!

VUČIĆ U NOVEMBRU U MAĐARSKOJ: Predsednik će govoriti na važnom skupu i to na plenarnoj sednici

Foto: printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da će 7. novembra boraviti u Budimpešti, gde će imati priliku da se obrati na plenarnoj sednici.

- Mi ćemo imati Evropsku političku zajednicu 7. novembra u Budimpešti gde će biti svi evropski lideri i šire do Kavkaza. Od Gruzije, Azejberdžana i zaključno sa Londonom. Svi će biti prisutni. Imaću priliku da govorim na plenarnoj sednici prvi put posle mnogo vremena. Ne samo na panelima nego i na plenarnoj sednici, pred svima. Naš šest govornika će biti, Zelenski, Orban, Erdogan, ja i ne znam ko još - naveo je Vučić.

Predsednik se osvrnuo i na skorašnji sastanak sa Viktorom Orbanom.

Ako mogu da kažem nešto lakše mi je bilo sa Ficom i Orbanom, a svi su bili važni sastanci za zemlju. Što su pametni evropski mediji, kažu za nas trojicu da smo složna trojka - rekao je predsednik.

O pitanju BRIKS ili EU, Vučić kaže da su prethodnih dana puštana lažna istraživanja nepostojećih analitičara.

- U tih 42 za BRIKS je 55 odsto koji su za stranku čiji sam član. SNS je uvek predstavljao Srbiju i sve različitosti u njoj. Moje direktno izjašnjavanje o bilo kojoj strani donosi jasnu prednost. Morao sam da kažem istinu o tom pitanju. Naša zemlja je postala poprište hibridnog rata svih spoljnih službi koje učestvuju u sukobu u Ukrajini, neki i na Bliskom istoku. Neki i na Pacifiku, i svi oni žele da imaju svaku teritoriju pod svojom kontrolom - kazao je on.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Banja

26.10.2024 11:30

Vučić uvek predstavlja Srbiju na najbolji mogući način.

Mara

26.10.2024 11:31

Председник је познат по томе што активно промовише интересе Србије на међународној арени, и овакав скуп ће бити још једна прилика да се истакну напори Србије у постизању стабилности и развоја у региону. Вучић верује да ће ове иницијативе допринети унапређењу односа са суседним земљама и Европском унијом, као и да ће отворити нове могућности за економску сарадњу.

Dragan

26.10.2024 11:31

Predsednik ce u Madjarskoj govoriti o svim vaznim temama vezanih za nasu zemlju

Jeca

26.10.2024 11:32

Želimo puno sreće i još jedan odličan govor u nizu