OPREZ AKO STE NA BALKANU: Policija je upravo pronašla 1.803 falsifikovane novčanice EVRA!

Autor:

Svet

28.10.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U policiji navode da su u akciji koju je koordinirao Evropol učestvovale agencije za sprovođenje zakona iz 18 zemalja, a cilj je bio da se razbije distribucija krivotvorenih novčanica i kovanica putem poštanskih službi širom Evrope

OPREZ AKO STE NA BALKANU: Policija je upravo pronašla 1.803 falsifikovane novčanice EVRA!

Foto: Schutterstock

U međunarodnoj akciji "Decoy" zaplenjen je falsifikovani novac u vrednosti većoj od 14 miliona evra, od čega su hrvatska policija i carina otkrile 10 pošiljki s 1.803 lažne novčanice evra u različitim apoenima, saopštila je Uprava policije.

Hrvatska policija i carina su tokom akcije otkrile 256 novčanica u apoenu od 20 evra, 424 novčanice od 50 evra, 408 novčanica od 100 evra, 209 novčanica od 200 evra i 506 novčanica od 500 evra, prenosi Hina.

U saopštenju hrvatske policije precizira se da su naručioci falsifikovanih novčanica s zagrebačkog, karlovačkog, istarskog, zadarskog, šibenskog, splitskog, sisačkog i krapinskog područja, dok su pošiljke lažnih novčanica dostavljane iz Turske, Kine i SAD-a.

U policiji navode da su u akciji koju je koordinirao Evropol učestvovale agencije za sprovođenje zakona iz 18 zemalja, a cilj je bio da se razbije distribucija krivotvorenih novčanica i kovanica putem poštanskih službi širom Evrope.

Inače, karlovačka policija uhapsila je hrvatskog državljanina koji je prevozio migrante koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, a u odvojenoj akciji uhapšen je i državljanin Turske zbog istog prekršaja, prenose danas hrvatski mediji.

Policija je na području opštine Vojnić 24. oktobra zaustavila automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin, a kontrolom je utvrđeno da je prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, prenela je Hina.

U ranijoj akciji, policija je krajem septembra na području Karlovca pokušala da zaustavi automobil bosansko-hercegovačkih tablica, ali vozač se isprva nije zaustavio na znakove policijskih službenika, da bi potom ipak stao, nakon čega je kontrolom utvrđeno da su u vozilu strani državljani koji su na nezakonit način prešli hrvatsku granicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading