KALENDAR JE TAKO HTEO! Pešić potpuno otvorio dušu: Neću se baviti time, to zna i Nebojša Čović!

Autor:

Sport

28.10.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve ćemo rešavati kao i do sada.

KALENDAR JE TAKO HTEO! Pešić potpuno otvorio dušu: Neću se baviti time, to zna i Nebojša Čović!

Foto: starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, istakao je da će pitanje spiska za naredni prozor rešavati kroz razgovore sa trenerima Partizana i Crvene zvezde, Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom. Kako je istakao, zbog važnog evroligaškog meča između ova dva kluba, teško je očekivati da će košarkaši Zvezde i Partizana odazvati pozivu za reprezentaciju. Preliminarni spisak sa 26 imena je već poslat, ali definitivan spisak će biti dostavljen do 11. novembra, uzimajući u obzir povrede, bolesti i specifičnu situaciju oko poklapanja utakmica.

Sve ćemo rešavati kao i do sada kroz razgovore sa Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom, trenerima Partizana i Crvene zvezde, pa da vidimo šta mogu da ponude. Kalendar je tako hteo, njih očekuje izuzetno važan meč, pa sve se to mora uzeti u obzir. Generalno, još uvek je rano da bilo šta kažem na tu temu, jer pored specifične situacije oko poklapanja utakmica, uvek se moraju uzeti u obzir povrede i bolesti. Do 11. novembra se mora poslati definitivan spisak košarkaša za kvalifikacione duele sa Dancima 21. u gostima i tri dana kasnije u Beogradu. Za sada je poslat preliminaran spisak sa 26 imena, ali nam sigurno nije potrebno toliko igrača. Moramo da vodimo računa o svemu, odnosno da čekamo do poslednjeg dana zbog već pomenutih okolnosti - kaže Pešić za Sport klub, pa dodaje:

Republika

Foto: ATAImages

Svetislav Pešić

Avio karta za Aleksu se vadi, pošto je dobio dozvolu CSKA, koji ne igra najjače evropsko takmičenje. Ali, uvek volim da dodam, samo da zdravlje posluži. Postoji i stavka osiguranja od eventualne povrede, koju reguliše KSS u saradnji sa FIBA, da ne ulazim u te detalje, jer to već nije moj sektor.

Za kraj, istakao je i kako nema nameru da traži i obučava naslednika na klupi reprezentacije.

- U ovoj obnovljenoj saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, neću se baviti pripremom svog naslednika jednog dana na seniorskoj klupi. To zna i predsednik Nebojša Čović. Trenutno tražim ljude koji će meni da pomognu da se prvo kvalifikujemo na Evropski šampionat sledeće godine, pa da tamo, po mogućstvu osvojimo medalju. Recimo, zlato, drugi (javnost prim. aut) su već postavili ciljeve - zaključio je Pešić za Sport klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading