POSLEDNJI POZDRAV LEGENDI ZVEZDE! Održana je komemoracija Tomi Milićeviću!

Autor:

Sport

28.10.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odavanja počasti, prisutnima se obratio predsednik FK Crvena zvezda.

POSLEDNJI POZDRAV LEGENDI ZVEZDE! Održana je komemoracija Tomi Milićeviću!

Foto: FK Crvena zvezda

Na stadionu Rajko Mitić, u srcu beogradske Marakane, danas se odigrala tužna scena. Veliki broj Zvezdinih legendi, trenera, sportskih radnika i prijatelja okupio se kako bi odali počast nekadašnjem igraču i treneru Omladinske škole Crvene zvezde - Tomislavu Milićeviću. U ovom komemorativnom skupu, prisutni su se opraštali od Toma Milićevića, ističući njegovu neizbrisivu ulogu u otkrivanju i razvoju mladih talenata.

U Ljutice Bogdana bili su: Dragiša Binić, Slobodan Marović, Dušan Savić, Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon, Stanislav Karasi, Nedeljko Milosavljević, Živan Ljukovčan, Miloš Šestić, Cvijetin Blagojević, Zdravko Borovnica, Jovan Kule Aćimović, Milan Jovin, Ratomir Dujković, Dušan Maravić, Zoran Filipović, Nikola Lazetić, Aleksandar Janković, Milovan Rajevac kao i članovi uprave - Svetozar Mijailović, Mitar Mrkela i Marko Marin, ali i predstavnici Omladinske škole na čelu sa direktorom - Nikolom Jelićem.

Nakon odavanja počasti, prisutnima se obratio predsednik FK Crvena zvezda - Svetozar Mijailović. 

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Svetozar Mijailović

 

- Poštovani, odlazi još jedan iz galerije Zvezdinih velikana, jedan od najzaslužnijih za otkrivanje i razvoj plejade velikih igrača poniklih u našoj nadaleko čuvenoj Omladinskoj školi. Napustio nas je Toma Milićević, igrač, trener, učitelj i gospodin koji je proveo pola veka u svojoj i našoj Crvenoj zvezdi. Ostavio je neizbrisiv trag, kome svedoče i opraštaju se od njega kolege, igrači, sportski radnici, ljudi sa kojima je Toma radio i sa kojima se družio. Radio je odgovorno i posvećeno, posedovao je ono istančano osećanje da otkrije i prepozna talentovanog dečaka i još važnije umeo je svojim radom da uredi sve one vrednosti koje fudbalska igra zahteva, da dete postane dobar igrač i da u budućnosti bude vaspitan i obrazovan čovek. Toma je bio trener koji je jako brinuo o deci, sa kojom je radio, kako da uče, kako da se ponašaju, preuzimajući odgovornost posebno za onu decu koja su dolazila  iz drugih sredina i kojima je trebala podrška u Beogradu. Dugo sam sarađivao sa Tomom i lično sam se uverio u sve vrednosti koje su ga krasile, a sažeto u dve reči - gospodin čovek. Dragi Tomo, ponosni smo što smo te imali u našim redovima, svojim delom obogatio si riznicu našeg kluba, na ponos tvojih najmilijih, tvoje porodice i prijatelja. Počivaj u miru, neka ti je večna slava - istakao je Svetozar Mijailović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading