LIBANCI DEMANTOVALI IZRAEL: Vođa Hezbolaha je živ i zdrav! "Operacija se završila neuspehom"

Autor:

Svet

27.09.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon izraelskog napada, na društvenim mrežama i u izraelskim medijima pojavile su se spekulacije da su Hasan Nasralah i Hašem Safijedin bili meta ovog napada

LIBANCI DEMANTOVALI IZRAEL: Vođa Hezbolaha je živ i zdrav! "Operacija se završila neuspehom"

Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar Hezbolaha, Hasan Nasralah i predsednik Izvršnog saveta pokreta, Hašem Safijedin, nisu povređeni u izraelskom napadu i dobrog su zdravlja, saopštili su izvori za Tasnim.

Neimenovani izvori iz Libana su potvrdili ovu informaciju i istakli da nijedan od visokih lidera libanske militantne grupe nije stradao u napadu koji je izvršio "cionistički režim".

- Operacija cionista završila se neuspehom - rekli su izvori.

Nakon izraelskog napada, na društvenim mrežama i u izraelskim medijima pojavile su se spekulacije da su Hasan Nasralah i Hašem Safijedin bili meta ovog napada, čak i sa informacijama o navodnom ubistvu Hasana Nasralaha. Međutim, ove tvrdnje su demantovane saopštenjem izvora bliskih Hezbolahu.

Podsećamo, komandant vazdušnih snaga Hezbolaha Muhamad Husein Sarour ubijen je u izraelskom vazdušnom udaru u libanskoj prestonici Bejrutu, potvrdile su danas oružane snage Izraela (IDF).

Kako se navodi u saopštenju izraelske vojske, Sarour je rukovodio i komandovao brojnim vazdušnim napadima na Izrael, uključujući one izvedene dronovima sa eksplozivom i krstarećim raketama, prenosi Tajms of Izrael.

Kako navodi IDF, on je proteklih godina vodio proizvodnju dronova Hezbolaha i uspostavio lokacije u Libanu gde je ova teroristička grupa proizvodila eksplozivne bespilotne letelice, od kojih su se neke nalazile u civilnim zgradama u Bejrutu.

Sarour se priključio Hezbolahu 80-ih godina prošlog veka, a obavljao je različite pozicije, uključujući i funkcije u protivvazdušnoj odbrani u jedinicama Aziz i Radvan, saopštili su iz IDF-a. Takođe je bio ataše Hezbolaha u Jemenu gde je učestvovao u vazdušnim snagama Huta, naveli su iz izraelske vojske.

U vazdušnom napadu izraelskih snaga rano jutros ubijeno je devet osoba iz iste porodice, među kojima četvoro dece, u pograničnom gradu Šeba na jugu Libana, javlja Rojters pozivajući se na gradonačelnika Šebe Mohamada Saaba. Napad je izvršen jutros oko 03 časova, rekao je Saab britanskoj agenciji. Izraelska vojska za sada nije preuzela odgovornost za taj napad.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading