RUSI SAMLELI UKRAJINCE U KURSKU, LINIJA ODBRANE PUKLA KAO GRISINA! Putinov plan sproveden u delo, sledi nezaustavljiva kontraofanziva

Autor:

Svet

03.10.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi smatraju da je ovo kraj Ukrajine!

RUSI SAMLELI UKRAJINCE U KURSKU, LINIJA ODBRANE PUKLA KAO GRISINA! Putinov plan sproveden u delo, sledi nezaustavljiva kontraofanziva

Foto: Printscreen/TikTok/Putin's IBS

Ruske trupe ostvarile značajnu prednost

Ruske trupe su uspele da ostvare značajnu prednost na terenu, primoravajući Oružane snage Ukrajine da se povuku na prethodno pripremljene utvrđene linije odbrane. Ključne komandne visine koje drže ruske snage pružaju im strateške i taktičke prednosti na bojnom polju, što je deo razloga njihove trenutne prednosti.

Ukrajinska vojska razmatra nove odbrambene položaje

Ukrajinska vojska je prinuđena da razmotri nove odbrambene položaje kako bi zadržala kontrolu nad određenim delovima teritorije. Fleksibilniji i strateški povoljniji linije odbrane su sada neophodne, s obzirom na trenutnu dinamiku borbi.

Ruske snage mogući napadi na južnom krilu

Prema analizi vojnog stručnjaka Aleksandra Musienka, ruske snage verovatno neće stati na sadašnjim dostignućima, već će nastaviti sa napredovanjem prema severozapadu, posebno u pravcu grada Kurahova. Postoji mogućnost formiranja snaga u oblastima Prijutnoje i Velika Novoselka, što bi omogućilo napad sa južnog krila i stvorilo dodatni pritisak na ukrajinske odbrambene linije.

Ruska taktika fokusirana na opkoljavanje urbanih sredina

Ruska taktika, prema rečima vojnog stručnjaka, ne uključuje direktne borbe u samim gradovima, već je fokusirana na opkoljavanje urbanih sredina kako bi se postigla kontrola nad ključnim tačkama bez potrebe za velikim gubicima u teškim urbanim borbama.

Planovi ruskih stratega

Prema analizama iz Kijeva, ruski stratezi planiraju da pre dolaska zime usmere svoje napore na zauzimanje dva ključna grada – Kurahova i Pokrovska. Očekuje se da će ruske snage izbegavati direktne borbe unutar gradova, već će se fokusirati na opkoljavanje i presretanje puteva snabdevanja, čime bi prinudili ukrajinske trupe na povlačenje.

Situacija na terenu nameće potrebu za reorganizacijom ukrajinskih trupa i brzim premeštanjem resursa kako bi se održala efikasnost odbrane. Ruske trupe, s druge strane, nastavljaju sa strategijom opkoljavanja i pritiskanja ukrajinskih snaga, a njihovi planovi podrazumevaju dalje napredovanje ka ključnim gradovima, izbegavajući direktnu borbu unutar gradskih granica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading