POSLE OVOGA, VIŠE NEMA MIRA NA BLISKOM ISTOKU: Netanijahu poslao BRUTALNU poruku! Samo je pitanje časa kada će region EKSPLODIRATI

Autor:

Svet

06.10.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Netanijahu je rekao da je, iako vojska još nije otklonila pretnje, "jasno da je kurs rata promenjen"

POSLE OVOGA, VIŠE NEMA MIRA NA BLISKOM ISTOKU: Netanijahu poslao BRUTALNU poruku! Samo je pitanje časa kada će region EKSPLODIRATI

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da Izrael menja odnos snaga na severu, da ima "dužnost" da uzvrati udarac Iranu i da će to učiniti.

Netanijahu je najavio da će Izrael uzvratiti Iranu zbog napada balističkim projektilima u utorak, prenosi Tajms of Izrael.

- Iran je dva puta ispalio stotine projektila na našu teritoriju i naše gradove - napadi balističkih raketa među najvećim u istoriji. Izrael ima dužnost i pravo da se brani i odgovori na ove napade i mi ćemo to učiniti - rekao je Netanijahu u video izjavi.

Naveo je da je izraelska vojska uništila veliki deo zaliha raketa Hezbolaha, a da sada uništava tunele Hezbolaha blizu granica Izraela.

Netanijahu je rekao da je, iako vojska još nije otklonila pretnje, "jasno da je kurs rata promenjen".

Izraelska vojska (IDF) izdala je danas nova upozorenja za evakuaciju oko 25 oblasti na jugu Libana.

Stanovnici tih oblasti pozvani su da se bez olaganja evakuišu severno od reke Avali, prenosi Rojters.

Izrael je, osim vazdušnih udara na Liban, od 1. oktobra pokrenuo kopnenu operaciju protiv Hezbolaha u južnom Libanu, preneo je Tanjug.

U propalestinskim protestima u Rimu povređeno 30 policajaca i četiri demonstranta

Oko 30 policajaca i četiri demonstranta povređeni su u sukobima tokom subotnjih propalestinskih protesta u Rimu, prenose italijanski mediji.

U centralnom delu Rima maskirani demonstranti su bacali kamenje, flaše i petarde na policiju koja je odgovorila palicama, vodenim topovima i suzavcem, prenosi agencija Ansa.

Tokom dana je na trgu u Rimu gde su protesti održani legitimisano 1.600 osoba, a 19 je odvedeno u policijsku stanicu.

- Zaustavljaju nas da bi branili rat - izjavio je jedan od organizatora protesta.

Na protestima su se čuli povici "Zaustavite genocid" i "Obustavite prodaju oružja Izraelu", kao i povici protiv izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i italijanske premijerke Đorđe Meloni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading