PRIJATELJI, OVO POKREĆEMO U UKRAJINI! Putin na samitu BRIKS-a saveznicima saopštio šta se sprema

Autor:

Svet

23.10.2024

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci drhte od straha.

PRIJATELJI, OVO POKREĆEMO U UKRAJINI! Putin na samitu BRIKS-a saveznicima saopštio šta se sprema

Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Valentina Pevtsova

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na bilateralnim sastancima sa stranim liderima detaljno govorio o situaciji oko Ukrajine, ističući uspehe ruskih snaga, izjavio je za NTV portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Mnogo se razgovaralo o Ukrajini tokom jučerašnjih bilateralnih razgovora, kojih je bilo mnogo. Po pravilu, deo koji se odnosi na ukrajinsku krizu prisutan je na dnevnom redu svakog sastanka - rekao je Peskov.

- Predsednik daje jasne ocene o trenutnom stanju stvari i izgledima za rešavanje, konstatujući nespremnost ukrajinske zemlje da vodi bilo kakve pregovore i veoma pozitivnu dinamiku na frontu za Oružane snage Rusije - naglasio je Peskov.

On je rekao da mnoge zemlje izražavaju želju da aktivnije doprinose rešenju i izražavaju spremnost da budu posrednici, što „nailazi na dobrodošlicu“.

- Mi pozdravljamo takve napore, ali dalje treba da vidimo šta će iz toga proizaći - zaključio je predstavnik Kremlja.

Putin je juče, na marginama samita BRIKS-a, održao odvojene sastanke sa liderima Kine, Indije, Južne Afrike i Egipta. On se takođe sastao sa direktorom Nove razvojne banke Dilmom Rusef.

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas saučešće turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povodom smrtonosnog terorističkog napada u Ankari.

- Pre nego što počnemo sa radom, želeo bih da izrazim saučešće u vezi sa terorističkim napadom. Mi osuđujemo sve akcije ove vrste, bez obzira na motivaciju -rekao je ruski lider na sastanku sa Erdoganom na marginama Samita BRIKS-a u Kazanju, prenosi TASS.

Erdogan je zahvalio Putinu na saučešću upućenom porodicama onih koji su izgubili živote u današnjem terorističkom napadu u Ankari

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading