SNIMCI NE LAŽU: Dobijen odgovor na pitanje da li su vojnici SEVERNE KOREJE u ruskim centrima za obuku

Autor:

Svet

26.10.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se očekuje da će Rusija slati severnokorejske vojnike na bojište od 27. do 28. oktobra

SNIMCI NE LAŽU: Dobijen odgovor na pitanje da li su vojnici SEVERNE KOREJE u ruskim centrima za obuku

Foto: X/Arirang News/Printscreen

Video snimci i satelitske slike na društvenim mrežama sugerišu da se severnokorejski vojnici nalaze u vojnim centrima za obuku u Rusiji gde se spremaju za moguće učešće u ratu u Ukrajini, piše danas Vašington post.

Prema pisanju lista, Vojnici se nalaze u vojnom trening centru Sergevka u blizini Vladivostoka, preneo je Jonhap.

Satelitski snimci kompanije "Maksar Tehnolodžis" pokazali su pojačane aktivnosti na tom vojnom poligonu u poslednjim nedeljama, što može da potvrdi tvrdnje Južne Koreje, SAD i njihovih saveznika da Severna Koreja šalje vojnike kako bi se borili uz Rusiju, prenosi Jonhap.

Izvori iz Južne Koreje i SAD-a tvrde da je oko 3.000 severnokorejskih vojnika već poslato u Rusiju, dok Ukrajina tvrdi da se za slanje u Ukrajinu priprema oko 12.000 vojnika.

U videima pro-ruske vojne grupe Para Paks koji su objavljeni na Telegramu, severnokorejski vojnici su prikazani u ruskim uniformama, kako se kreću pored betonske ograde.

Prema podacima kompanije "Maksar", primećeni su i nova infrastruktura i oprema.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da se očekuje da će Rusija slati severnokorejske vojnike na bojište od 27. do 28. oktobra.

Inače, najmanje četiri osobe su poginule, a 21 je ranjena u ruskom noćnom napadu na grad Dnjepar u centralnom delu Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Sergej Lisak.

"Povređena je 21 osoba, od kojih je sedam u bolnici. Dečak od 17 godina je u teškom stanju“, napisao Lisak na Telegramu, preneo je Ukrinform.

U napadu je oštećeno dvadesetak stambenih zgrada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading