IZRAEL "TUČE" NEPREKIDNO PO LIBANSKIM POLOŽAJIMA! Broj poginulih znatno skočio

Autor:

Svet

26.10.2024

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo u poslednjem danu poginulo 19 osoba.

IZRAEL "TUČE" NEPREKIDNO PO LIBANSKIM POLOŽAJIMA! Broj poginulih znatno skočio

Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar)

Prema najnovijim informacijama Ministarstva zdravlja Libana, broj poginulih u izraelskim napadima od oktobra prošle godine porastao je na 2.653. Ova vest je još jedan tragičan podsetnik na dugotrajni sukob između Izraela i Hezbolaha, koji je eskalirao pre godinu dana.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar)

Izraelsko bombardovanje Libana


Izraelske snage su tokom poslednjeg dana u Libanu usmrtile najmanje 19 osoba, što je dodatno pogoršalo već tešku situaciju. Ovaj porast broja žrtava samo je jedan u nizu tragičnih događaja koji su obeležili ovaj sukob.

Sukob između Izraela i Hezbolaha izbio je pre godinu dana kao odgovor na rakete koje je Hezbolah počeo da lansira na severne delove Izraela, u nameri da pruži podršku palestinskom narodu u Pojasu Gaze. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih povoda koji su doprineli eskalaciji sukoba.

Sukob između Izraela i Hezbolaha intenzivirao se tokom poslednjih nekoliko nedelja nakon što je Izrael bombardovao južni Liban, južna predgrađa Bejruta i dolinu Beka. Ova eskalacija sukoba dodatno je destabilizovala situaciju u regionu.

Ove nove informacije iz Libana još jednom podsećaju na neophodnost nastavka dijaloga i traženja mirnog rešenja za ovaj dugotrajni sukob. Sve strane u sukobu moraju uložiti dodatne napore kako bi se sprečila dalja tragedija i postigao održiv mir u regionu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading