RUSI GRANATIRALI 17 NASELJA KOD HERSONA, DVOJE MRTVIH: Ukrajinci tvrde da im je OVO bio jedini cilj napada

Autor:

Svet

28.03.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogoci su zabeleženi i u lučkoj infrastrukturi, objektima kritične infrastrukture, tržnom centru, privrednim objektima i automobilima

RUSI GRANATIRALI 17 NASELJA KOD HERSONA, DVOJE MRTVIH: Ukrajinci tvrde da im je OVO bio jedini cilj napada

Foto: Twitter/Printscreen

Ruske trupe granatirale su tokom noći 17 naselja u Hersonskoj oblasti pri čemu su dve osobe su poginule, a četiri povređene, saopštio je načelnik Hersonske vojne uprave Oleksandr Prokudin.

"Ruska vojska je gađala stambene četvrti naseljenih mesta, pri čemu su oštećene dve višespratnice i 10 privatnih kuća. Usled ruske agresije dve osobe su poginule, još 4 su povređene“, naveo je Prokudin na Telegramu.

Pogoci su zabeleženi i u lučkoj infrastrukturi, objektima kritične infrastrukture, tržnom centru, privrednim objektima i automobilima, dodao je on.

Prema njegovim rečima, neprijatelj je granatirao naselje Dudčani, Novovoroncovku, Mihajlovku, Odradokamjanku, Gavrilovku, Veselu, Zolotu Balku, Kačkarovku, Antonovku, Stanislav, Dnjeprovske, Jantarne, Bilozerku, Veletenske, Kizomis, Beregovo i grad Herson.

Snage PVO su tokom noći uništile 26 od 28 jurišnih dronova koje je Rusija koristila za napad na Ukrajinu, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine na Telegramu.

„U noći 28. marta, neprijatelj je izveo raketno-vazdušni udar na Ukrajinu koristeći tri krstareće rakete H-22 i jednu protivradarsku raketu H-31P (iz pravca Crnog mora), protivvazdušnu vođenu raketu S-300 (iz pravca Donjecka) i 28 jurišnih bespilotnih letelica tipa „Šahed-136/131“ (iz Kurske oblasti i sa Krim)“, navodi se u saopštenju i dodaje da je uništeno 26 jurišnih bespilotnih letelica tipa „Šahed-136/131“ u Odeskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i Zaporoškoj oblasti.

Kako prenosi Ukrinform, ruske snage su tokom noći dronovima "šahed" napale Zaporožje, a u napadu su povređene dve ženske osobe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading