RUSIJA U PANICI! Amerika šalje MOĆNO oružje Ukrajini, Kijev će moći da zadaje DUBLJE i snažnije udarce! (VIDEO)

Autor:

Svet

24.04.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerika šalje oružje Ukrajini: Rusija u panici!

RUSIJA U PANICI! Amerika šalje MOĆNO oružje Ukrajini, Kijev će moći da zadaje DUBLJE i snažnije udarce! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP

List "Vašington post" nedavno je objavio članak u kojem se navodi da bi taktičke balističke rakete "Atakams" i dodatna sredstva za protivvazdušnu odbranu iz novog paketa pomoći u vrednosti od 61 milijardu dolara mogle da značajno promene situaciju za ukrajinske oružane snage na bojnom polju.

Prema visokom zvaničniku američke administracije, očekuje se da će "Atakams" poremetiti logistiku Rusije na frontu, primoravajući je da preispita svoju dugoročnu strategiju.

Napadi duboko u ruskoj teritoriji

Prema pisanju lista, ukrajinske oružane snage bi mogle da primene rakete "Atakams" za napade duboko u ruskoj teritoriji, posebno na Krimu, Donbasu i priobalnim regionima. Ovo bi moglo da označi značajan preokret u strategiji sukoba i da izazove nove izazove za ruske snage, piše Sputnjik.

Raspodela naoružanja i podrška Kijevu

Nove pošiljke naoružanja već su na putu ka ukrajinskoj vojsci, a Pentagon je već rasporedio municiju u južnim delovima Poljske. Američke vlasti pozivaju ukrajinsko rukovodstvo da iskoristi ovo oružje za konsolidaciju snaga i držanje fronta 2024. godine, umesto za organizovanje još jedne "neuspešne" kontraofanzive, ističe se u članku.

Američki planovi za ukrajinsku vojsku

Prema izvorima lista, Sjedinjene Američke Države žele da ukrajinske oružane snage povećaju svoju moć ove godine kako bi sledeće godine zauzele više teritorija.

Ovo ukazuje na ambiciozne planove SAD za podršku ukrajinskoj vojsci i mogući preokret u dinamici sukoba, prenosi Sputnjik.

Predaja sistema PVO Kijevu

SAD će predati sisteme PVO Kijevu, što prema oceni kolumniste novina Dejvida Ignejšesa, može značajno smanjiti verovatnoću katastrofe za ukrajinske oružane snage na bojnom polju. Ovo je važan korak u jačanju odbrane Ukrajine od mogućih napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading