"BIRAJTE, POSEJDON ILI SARMAT" Putinov propagandista pozvao Moskvu da spali Evropu (VIDEO)

Autor:

Svet

01.05.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Solovjov je jedna od najistaknutijih ličnosti u medijima koje podržava Kremlj.

"BIRAJTE, POSEJDON ILI SARMAT" Putinov propagandista pozvao Moskvu da spali Evropu (VIDEO)

Foto: X/Mojo Story/Printscreen

Vladimir Solovjov, jedan od glavnih ruskih propagandista, često se javlja sa žestokim izjavama u trenucima kad Rusiji stvari ne idu prema planu. Ovaj put je pozvao Moskvu da spali Evropu i stvori morski tesnac nazvan po Staljinu.

- Koja je poenta napada na njih? Spalite te morone, to je odlična ideja. Mislim da je predlog Mardžori Tejlor Grin (republikanska poslanica u američkog Kongresu) odličan. Rekla je neka idu sami tamo i bore se, ako već žele pomoći. Mislim da je to odlična ideja - izjavio je u svojoj emisiji "Veče sa Vladimirom Solovjevim".

Potom je poručio Evropljanima da su Rusi demokrate i da će im dati izbor -  Posejdon ili Sarmat.

Posejdon je nuklearna bomba, a Sarmat interkontinentalni balistički projektil, poznat kao Sotona. Može nositi deset tona tereta ili oko 15 lakih MIRV bojevih glava. Rusi tvrde da je Sarmat odgovor na američki sistem Prompt Global Strike.

Podsetimo, Solovjov, koji je jedna od najistaknutijih ličnosti u medijima koje podržava Kremlj, pozvao je početkom marta na izvođenje nuklearnih udara na tri članice vojnog saveza NATOFrancusku, Nemačku i SAD.

Ovo nije prvi put da najpoznatiji ruski TV voditelj upućuje slične pretnje.  Solovjov je ranije pozivao i da se London "pretvori u pepeo".

- London će se pretvoriti u pepeo! U pepeo! Ili da kažem na engleskom: Goreće u paklu. Tako je bolje, zar ne - rekao je Putinov propagandista.

Solovjov je svojevremeno zapretio i da će se ruska vojska vratiti u Pariz i Berlin, a da će se "evropskim kopiladima" suditi u Hagu.

- Želite suđenje u Hagu? Onda ćemo vam suditi u Hagu baš kao što smo došli u Nirnberg da vam sudimo, kopiladi. Doći ćemo u Hag, vratićemo se u Pariz kao u 19.veku i u Berlin kao u 20.veku. Ruski vojnik mora još jednom da podseti evropsku kopilad u 21. veku da moraju da misle o nama sa poštovanjem! Nateraćemo ih! Hoće li biti teško? Vrlo. Hoće li biti napada na naše gradove? Da. Da li će evropski nacisti dobiti sve što im američki gospodari mogu dati? Naravno. Hoće li nam uvesti dodatne sankcije? Da - kazao je Solovjov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading