POSLEDNJE UPOZORENJE! Francuske trupe biće LEGITIMNA meta Rusije!

Autor:

Svet

08.05.2024

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasilo se rusko Ministarstvo spoljnih poslova povodom potencijalne odluke da Pariz pošalje trupe u rat

POSLEDNJE UPOZORENJE! Francuske trupe biće LEGITIMNA meta Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, iznela je oštar stav povodom mogućnosti slanja francuskih trupa u Ukrajinu.

Izjava francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućem slanju trupa u Ukrajinu izazvala je reakciju ruske diplomatije, koja je istakla da bi prisustvo francuskih trupa u ovoj zoni automatski izložilo te trupe riziku od dejstava ruske vojske.

Zaharova je naglasila da bi eventualno upućivanje francuskih trupa u Ukrajinu bilo tretirano kao izazov ruskoj vojnoj moći.

Ova izjava izazvala je pažnju javnosti i podstakla na spekulacije o potencijalnom eskaliranju sukoba u regionu, što bi moglo imati ozbiljne posledice po međunarodnu bezbednost.

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Kritika Makronove retorike

U svetlu Makronove izjave o mogućem angažovanju francuskih trupa u Ukrajini, Zaharova je istakla da se iza ove retorike krije pokušaj stvaranja "strateške neizvesnosti" za Rusiju.

Oštro je kritikovala francuskog predsednika, ocenjujući da bi takvo potezanje moglo da dovede do nepredvidivih posledica i destabilizacije regiona.

Njene reči odražavaju ozbiljnu zabrinutost Rusije povodom eventualnog vojnog angažovanja Francuske u Ukrajini, ističući da bi takav potez mogao dodatno da zakomplikuje već napetu situaciju u regionu.

Foto: Printscreen

Emanuel Makron

Reakcija na potencijalnu eskalaciju sukoba

Zaharova je naglasila da bi prisustvo stranih trupa u zoni sukoba moglo da dovede do nepredvidivih posledica, te da bi se ruske oružane snage mogle smatrati legitimnim metama ukoliko bi se francuske trupe našle u Ukrajini.

Ova izjava jasno ukazuje na ozbiljnost situacije i upozorava na moguće posledice potencijalne eskalacije sukoba.

S tim u vezi, reakcija Rusije na Makronove izjave jasno pokazuje da postoji ozbiljna zabrinutost povodom mogućeg daljeg zaoštravanja situacije u Ukrajini, te da bi to moglo imati dalekosežne posledice po odnose između Rusije i Francuske, ali i po stabilnost regiona u celini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading