ZACRNILO SE NEBO NAD GRČKOM: Nakon jakog zemljotresa jutros, zemlji prete stravične oluje, srpski turisti dele fotografije nadolazeće katastrofe

Autor:

Svet

04.07.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski turisti koji trenutno borave u Grčkoj već su putem društvenih mreža počeli da dele fotografije i snimke nevremena koje se sprema, a haos je počeo ranom zorom.

ZACRNILO SE NEBO NAD GRČKOM: Nakon jakog zemljotresa jutros, zemlji prete stravične oluje, srpski turisti dele fotografije nadolazeće katastrofe

Foto: Facebook/Aneta Dimitrievski

Zemljotres, jačine 3,8 stepeni Rihterove skale pogodio je jutros Grčku, javlja EMSC.

Potres je registrovan na Kritu, 63 kilometra od Irakliona, na dubini od 14 kilometra.

Zasad nema informacija o povređenima ili materijalnoj šteti.

Potres je zabeležen u 9.34 po lokalnom vremenu.

Grčku će danas pogoditi i stravične oluje, a građanima i turistima već je upućeno upozorenje u vidu SMS poruke.

Juče se povodom očekivanog nevremena oglasio i ministar za klimatsku krizu i civilnu zaštitu Vasilis Kikilias.

Srpski turisti koji trenutno borave u Grčkoj već su putem društvenih mreža počeli da dele fotografije i snimke nevremena koje se sprema, a haos je počeo ranom zorom.

Kako se vidi na fotografijama koje turisti dele u Fejsbuk grupi "Grčka info", na nebu iznad Sartija već se pojavila pijavica.

U Sartiju se nebo zacrnilo, a oblaci deluju kataklizmično. Kako javljaju naši turisti, situacija je ista i u Polihronu i Pefkohoriju.

Kako navode turisti, situacija deluje "nerealno i neprirodno".

Pojedini građani kažu da u mestima gde su odseli već grmi i počinje da pada kiša.

Prema prognozama, najveći problemi će se pojaviti u jutarnjim časovima na Halkidikiju i susednim oblastima (odnosno južnim oblastima okruga Solun, Ser, Kavala i Sporadi), dok će se od podneva do kasno uveče pojave proširiti na Ftiotidu, Fokidu, Vojotiju, Atiku, Korintiju i Argolidu.

- Posebna pažnja je potrebna zbog ove oluje, posebno u vezi s munjama na kopnu i moru. Za bolju informisanost o zaštiti od munja građani mogu posetiti sajt civilne zaštite. Činjenica da smo do juče imali velike požare, a sutra ćemo se suočiti sa ekstremnim kišama, pokazuje veličinu klimatske krize koju sada doživljavamo u našoj zemlji. Činjenica da smo do juče imali velike požare, a sutra ćemo se suočiti sa ekstremnim kišama, pokazuje veličinu klimatske krize koju sada doživljavamo u našoj zemlji - dodaje se u saopštenju ministra.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading