TENZIJA NA VRHUNCU: NATO avioni u poslednja dva dana presreli čak šest ruskih aviona iznad Baltičkog mora!

Autor:

Svet

22.09.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama na nebu, kao da se samo čeka zeleno svetlo za opšti sukob

TENZIJA NA VRHUNCU: NATO avioni u poslednja dva dana presreli čak šest ruskih aviona iznad Baltičkog mora!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia, Youtube/Simple Flying 242 хиљ. пратилац

NATO avioni presreli su u poslednja dva dana šest ruskih aviona dok su leteli iznad Baltičkog mora, saopštila je letonska vojska.

Vazduhoplovne snage Letonije objavile su na platformi X da su identifikovani ruski avioni koji su leteli bez plana leta i sa isključenim transponderima između petka i subote, prenosi Politiko.

- Ruski borbeni avioni su 20. i 21. septembra identifikovani iznad Baltičkog mora i njih su ispratili NATO borbeni avioni Jurofajter u okviru misije održavanja reda u baltičkom vazdušnom prostoru - saopštile su vazduhoplovne snage Letonije.

Nemački avioni Jurofajteri raspoređeni su da upozore ruske avione i isprate ih, navedeno je u saopštenju. Dodaje se da letonski vazdušni prostor nije narušen.

Nemačke vazduhoplovne snage juče su odvojeno saopštile da su identifikovale pet ruskih aviona koji su leteli iznad Baltičkog mora i da su rasporedili Jurofajtere da ih prate.

Inače, Grupa S7 zajedno sa Sibirskim institutom za istraživanje vazduhoplovstva S.A. Čapligin izvela je prvi probni let aviona Tango, saopštila je pres služba S7.

Let je izveden jutros na aerodromu u Moskovskoj oblasti, preneo je Interfaks. Tokom testova avion je poleteo sa piste, završio prvi program leta i uspešno sleteo.

Tango je četvorosedi lakomotorni trenažni avion, razvijen u poslednjih godinu i po dana u tehničkoj bazi S7 u Torbeevu.

Izrađen je od ruskih kompozitnih materijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading