UMALO KOBNO! Evo kakvo je stanje brazilskog predsednika nakon što se povredio kod kuće

Autor:

Vesti

22.10.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitno se. oglasili iz bolnice.

UMALO KOBNO! Evo kakvo je stanje brazilskog predsednika nakon što se povredio kod kuće

Foto: AP Richard Drew

Lula da Silva u stabilnom stanju nakon povrede u kući

Brazilski predsednik Luis Injacio Lula da Silva se oporavlja nakon nedavne povrede u kući, saopštio je njegov lekarski tim. Iako je morao otkazati učešće na samitu zemalja BRIKS-a u Rusiji, Lula je u stabilnom stanju i obavlja svoje dužnosti, kako je navedeno u lekarskom izveštaju.

Razgovor sa Putinom i otkazivanje puta u Rusiju

Lula da Silva je razgovarao telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, sa kojim je trebalo da se sastane na samitu BRIKS-a. Nažalost, zbog nezgode koja se dogodila u kući, brazilski predsednik je bio primoran da otkaže put u Rusiju.

Planirani pregledi i dalji oporavak

Bolnica je saopštila da su snimci pokazali stabilno stanje u odnosu na prethodne, te da su predviđeni novi pregledi u naredna 72 sata. Lula da Silva se oporavlja od ozbiljne nezgode, ali lekari ističu da nije povređeno osetljivo mesto.

Telefonski razgovor sa Putinom i planirani susreti

Lula da Silva je razgovarao sa Putinom dvadeset minuta, čime su potvrđeni dobri odnosi između dva lidera. Takođe, trebalo je da se sastane sa drugim liderima na samitu BRIKS-a, ali je nažalost morao da otkaže svoje učešće.

Razgovor o Ukrajini i planirani samit BRIKS-a

Pre nezgode, Lula i Putin su već razgovarali o predlogu Kine i Brazila za rešenje rata u Ukrajini. Samit zemalja BRIKS-a je važan događaj, a otkazivanje učešća brazilskog predsednika pokazuje ozbiljnost njegove povrede.

Iako je Lula da Silva doživeo nezgodu, njegovo stanje se stabilizuje, a on nastavlja da obavlja svoje dužnosti. Očekuje se dalji oporavak i nadamo se da će se brazilski predsednik uskoro potpuno oporaviti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading