JUTKINA ŽRTVA ZATRAŽILA POLICIJSKU ZAŠTITU!

Autor: novosti.rs

Vesti

12.03.2019

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija Lukić, oštećena u slučaju koji se vodi protiv Milutina Jeličića-Jutke, predsednika opštine Brus u ostavci, zatražila je policijsku zaštitu za sebe i članove porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Lukić

Bivša saradnica Jeličića, koga Osnovno tužilaštvo iz Kruševca goni pred bruskim Osnovnim sudom po optužbama za polno uzneiravanje i nedozvoljene polne radnje, navela je da je u strahu zbog pretnji upućenih putem društvenih mreža.

Kako je navela u izjavi policiji, uznemirujuće poruke koje je 9. marta dobijala putemTvitera od izvesnog korisnika koji se potpisuje kao "Slaviša Nikolić", samo su bile kulminacija na ranije neprijatne objave na Tviteru i Fejsbuku. Uz prijavu,priložila je i skrinšotove poruka sa pomenutim korisnikom,u kojoj se između ostalog, navodi da se "razmatra njena likvidacija" i da će "završiti kao Oliver Ivanović".

- Jako sam se uplašila i molim policijsku zaštitu za mene i članove moje porodice - izjavila je Marija Lukić. - Na društvenoj mreži Fejsbuk postoje grupe "Nek se čuje istina-Brus za Jutku" i "Narod neka kaže-Pravda za Jutku", gde se na račun mene i moje porodice iznosi salva uvreda i laži.

RepublikaFoto: Tanjug/AP


Prethodno su prijave, prosleđene i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu i inspektorima PU Kruševac. Očekuje se da odluka o zaštiti bude doneta nakon procene realne ugroženosti. U Brusu se u međuvremenu govori o organizovanju dva mitinga: jedan bi navodno bio u znak podrške Jutki, koje, prema rečima Marije Lukić, Jutka i organizuje, a drugi, protestni skup u četvrtak, najavljuje SzS i to ukoliko Jutka do sutra u 15 sati ne ozvaniči ostavku, koju je najavio 1.marta.

Sudski proces protiv predsednika opštine u ostavci, otpočet 5.februara, godinu dana nakon prvih prijava, nastavlja se 10. aprila saslušanjem više svedoka. Optuženi je najavljujući ostavku i povlačenje sa svih funkcija naznačio da se neće izjašnjavati dok traje sudski postupak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading