PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Silovito nevreme RAZORILO Prijepolje! Pojedini delovi odsečeni od sveta, putevi uništeni!

Autor:

Vesti

25.06.2024

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna sednica Štaba za vanredne situacije održana je elektronskim putem.

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Silovito nevreme RAZORILO Prijepolje! Pojedini delovi odsečeni od sveta, putevi uništeni!

Foto: Printscreen/Youtube/192_rs

Nakon silovitog nevremena koje je pogodilo opštinu Prijepolju, u četiri mesne zajednice uvedena je vanredna situacija. Vanredna situacija će zvanično biti proglašena u mesnim zajednicama Prijepolje, Džurovo, Kolovrat i Crkveni Toci. Hitna sednica Štaba za vanredne situacije održana je elektronskim putem.

Republika

Foto: RINA

 

- Nevreme je pričinilo ogromnu štetu na putnoj infrastrukturi, najteže stanje je u četiri mesne zajednice, tu su pojedini putevi potpuno prekinuti. Neophodno je uvesti vanrednu situaciju i mehanizaciju poslati na teren - izjavio je Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

Republika

Foto: Printtscreen/Instagram/192_rs

 

Štetu prijaviti u Centar za socijalni rad

On je apelovao na građane da budu strpljivi. Mnogi su pretrpeli štetu i mogu je prijaviti dolaskom u Centar za socijalni rad, a sve će, kako ističe Popadić, biti sanirano po prioritetima.

Republika

Foto: RINA

 

- Trudimo se da saniramo su nastalu štetu, koja nije mala. Brojni građani su pretrpeli posledice od nevremena i samo ih molim za strpljenje. Ono što je izvesno jeste da moramo ojačati komunalna preduzeća sa mašinama i kamionima kako bi mašine odmah u ovakvim slučajevima mogle da izađu na teren - ističe Popadić.

Veliku štetu pretrpeli su i poljoprivrednici, a jedino rešenje za njih, prema rečima Popadića jeste da iskoriste subvencije države kad je u pitanju osiguranje i osiguraju svoje zasade.

Podsećamo, pre nekoliko dana Prijepolje nije izbeglo razorne posledice oluje. Krovovi su oštećeni, automobili su pretrpeli štetu, a voće je uništeno. Stanovnici ističu da se ne pamti da je u skorije vreme pao tako krupan grad.

Najveća žalost za meštanima je što su usevi pretrpeli ogromnu štetu. Ovaj talas oluje uništio je sve što je preživelo prethodne oluje ove godine, ostavljajući za sobom pustoš.

Osim grada, ogromna količina kiše je izazvala bujične potoke, koji su razneli seoske makadamske puteve. Na lokalnim saobraćajnicama i magistralnom putu došlo je do odrona, otežavajući normalno odvijanje saobraćaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading