UHVATILI IH, MUČILI, A ONDA SUROVO OKONČALI ŽIVOT: Evo kako su USTAŠE u "OLUJI" pobile čitavu Marijinu porodicu! Njenu sudbinu deli desetine hiljada Srba!

Autor:

Vesti

25.06.2024

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos svedočenjima i grobnicama, niko nije odgovarao!

UHVATILI IH, MUČILI, A ONDA SUROVO OKONČALI ŽIVOT: Evo kako su USTAŠE u "OLUJI" pobile čitavu Marijinu porodicu! Njenu sudbinu deli desetine hiljada Srba!

Foto: Tanjug/Vladimir Dimitrijević

Srpkinja Marija Večerina je živela u opštini Obrovac pre nego što je njena porodica doživela strašnu sudbinu tokom akcije "Oluja". Njen sin Stevo je bio pripadnik Vojske Republike Srpske Krajine, dok su njene dve ćerke završile srednju školu. Sudbina porodice se promenila 05.08.1995. godine kada je Stevo saopštio porodici da moraju da beže nakon što je čuo da je pao Knin.

Marija je svedočila pred Haškim tribunalom o tome kako je Hrvatska vojska zarobila nju, njenu decu i rođake blizu Dvora na Uni. Tokom zarobljavanja, njen sin je ranjen u nogu, a ćerka i rođaka su takođe lakše povređene. Nakon toga, odvedeni su u podrum zajedno sa drugim Srbima, gde su naišli na stravičnu sudbinu.

Nakon zarobljavanja, Steva i još četiri mladića su odvojeni i kasnije pronađeni mrtvi, dok su posmrtni ostaci pronađeni na groblju u Kninu. Obdukcija je utvrdila da su ubijeni vatrenim oružjem, ostavljajući porodicu Večerina u dubokoj tugi i patnji.

Uprkos svedočenju Marije Večerina i drugih svedoka, generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak su konačnom presudom Haškog tribunala oslobođeni krivice, ostavljajući porodicu Večerina i mnoge druge porodice žrtava "Oluje" bez pravde i zadovoljstva. Ova presuda je izazvala ogorčenje i kontroverze širom regiona, ostavljajući duboke ožiljke na porodicama žrtava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading