RHMZ HITNO UPALIO CRVENI METEO-ALARM! Snažno nevreme ide ka ovim delovima Srbije! VREME ĆE BITI OPASNO PO ŽIVOTE LJUDI!

Autor:

Vesti

26.06.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ se hitno oglasio.

RHMZ HITNO UPALIO CRVENI METEO-ALARM! Snažno nevreme ide ka ovim delovima Srbije! VREME ĆE BITI OPASNO PO ŽIVOTE LJUDI!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

hronika

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na snažno nevreme sa olujnim i orkanskim vetrovima u zoni intenzivnih pljuskova sa grmljavinom za područja Istočne i Jugoistočne Srbije.

RHMZ je izdao najviši mogući - crveni stepen upozorenja na udare vetra na području istočne i jugoistočne Srbije, kao i na području Braničeva, Pomoravskog i Rasinskog okruga.

- U narednih sat do dva u zoni najintenzivnijih plјuskova sa grmlјavinom očekuju se i olujni, ponegde i kratkotrajno orkanski udari vetra, zbog čega je upozorenje na udare vetra podignuto na najviši mogući-crveni stepen upozorenja i to na području istočne i jugoistočne Srbije, kao i na području Braničeva, Pomoravskog i Rasinskog okruga.

Usled jakog nevremena koje je danas pogodilo Kragujevac, napravljena je ogromna materijalna šteta, a jedna osoba je i povređena. Nezgodno je bilo i u Beogradu.

RHMZ je istakao da će do petka biti veoma nestabilno.

- Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - kaže se dalje u najavi RHMZ.

Upozorenje na grmljavinske nepogode dato je i za Beograd.

- Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading