IMA NEKA JAVNA VEZA! SNAJPERISTA I OPOZICIJA NA ISTOM ZADATKU: Evo ko je Feđa Štukan i zašto je najuren iz Srbije

Autor:

Vesti

26.06.2024

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenik mudžahedina iz Sarajeva blati našu državu i Crkvu i daje savete biračkom telu

IMA NEKA JAVNA VEZA! SNAJPERISTA I OPOZICIJA NA ISTOM ZADATKU: Evo ko je Feđa Štukan i zašto je najuren iz Srbije

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug/Nemanja Jovanović/Nikola Andjic/Sava Radovanovic, E-stock

Feđa Štukan je bivši učenik mudžahedina, snajperista u Sarajevu tokom rata u BiH (1992-1995), kriminalac i nekadašnji narkoman, prema sopstvenom priznanju, koji je usput postao i glumac, pa i pisac. U međuvremenu je učestvovao na političkim protestima ovdašnje opozicije i šetkao po Beogradu zarad navodne borbe protiv nasilja, odakle je otvoreno pozivao na nasilje i rušenje ustavnog poretka Srbije, države koja nije njegova.

SAMO UVREDE

Taj Štukan vraćen je u ponedeljak u Sarajevo nakon pasoške kontrole na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, gde je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, što je bio razlog njegove posete Srbiji. Policija mu je uručila rešenje da predstavlja bezbednosnu opasnost po Srbiju. I umesto da se pokrije ušima i ćuti, čim je sleteo na sarajevski aerodrom, po ko zna koji put, udario je na Srbiju i njeno državno rukovodstvo. Štukan je izjavio da ne može da zamisli zašto bi on bio pretnja po nacionalnu bezbednost Srbije i da je dobro da vlast i na taj način pokazuje koliko je "destruktivna i glupa i da treba svoje lice da pokaže pred celim svetom, svojom publikom i glasačkim telom".

- Važno da se čuje da su oni (vlast) jedni destruktivci, da se vidi da ispadaju glupi kao što jesu, da se vidi da su pohlepni destruktivci koji otimaju od svog naroda pare. Politika i religija su im paravan za premeštanje budžetskog novca na račune i zato oni mene ne vole, jer ja to govorim - rekao je Štukan.

I umesto žestoke osude, slučaj Štukana u delu opozicione javnosti i tajkunskih medija su gotovo jedva dočekali za hitan atak na državu. Redovno se Štukan uključivao na TV N1, gde je blatio Srbiju, dok je portal Nova objavio tekst "Nema slobode govora u Srbiji: Feđa Štukan za Gardijan o proterivanju, a Vučićev kabinet ostao bez komentara".
Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ukazuje da sve oko Štukana izaziva mnogo pitanja.

- Kad je Srbija neslobodna i ako do te mere ne valja, što li je snajperista iz Sarajeva toliko navalio da dođe ovde? Sve je to bedna Štukanova monodrama, koja služi da on dobije medijsku pažnju - kaže Krstić za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter

Nebojša Krstić

DVOJNI STANDARDI

Nije promaklo da je slična reakcija opozicije i njihovih glasila izostala kad je Nenadu Jezdiću zabranjen ulazak na Kosmet, gde je trebalo da igra monodramu "Knjiga o Milutinu".

- Nisu tako ažurni u osudi režima Aljbina Kurtija, koji svakodnevno vrši teror i hapsi nedužne Srbe - samo je jedan u nizu komentara na ovu temu na društvenim mrežama.

Pozivao na rušenje ustavnog poretka

Prošlog juna, strani državljanin Štukan je na takozvanim protestima protiv nasilja pozvao na rušenje ustavnog poretka Srbije.

- Ja bih neke stvari radio puno subverzivnije. Strah je jedina stvar koja može da pokrene njih tamo (izabranu vlast Srbije). Ako oni vide da je to uvek sve tako mirno i lagano, jednostavno neće obraćati pažnju - rekao je tad Štukan.

NARKOMAN, LOPOV I MAKRO

1. Feđa Štukan je 1992. pobegao iz Crne Gore i pridružio se "Zelenim beretkama", a potom policiji, s kojom je prošao najgore delove fronta oko Sarajeva
2. Prekomandovan je u 2. brdsku brigadu, koja ga je poslala na obuku kod mudžahedina Abaza, Dževada i Huseina u Velesićima
3. Postao je snajperista i pucao da ubija četnike: "Nišanio sam u glavu i promašio jer je bio predaleko"
4. Pobegao je u Nemačku, gde je zadržan na psihijatrijskom lečenju
5. Vratio se u Sarajevo i postao narkoman, a kad se izlečio od droge, i alkoholičar
6. Priznao je da je krao kola i obijao trafike, a onda postao makro: "Imao sam pet prostitutki iz Ukrajine"

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading