BEZOBRAZLUK! PERONSKA KARTA 300 DINARA, A ZA NJU NE DOBIJATE NIŠTA! Za godinu dana ova suluda tarifa, koja uopšte ne bi trebalo da postoji, dva puta je poskupela

Autor:

Vesti

02.07.2024

19:47 >> 20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska autobuska stanica kao da radi u Dubaiju ili Njujorku, a ne u Srbiji

BEZOBRAZLUK! PERONSKA KARTA 300 DINARA, A ZA NJU NE DOBIJATE NIŠTA! Za godinu dana ova suluda tarifa, koja uopšte ne bi trebalo da postoji, dva puta je poskupela

Foto: Republika.rs

Taman ste se preračunali i krenuli na put. Dolazite na Beogradsku autobusku stanicu, kad ono iznenađenje. Ili, bolje rečeno, šok. Da biste uopšte izašli na peron i sačekali autobus, morate da doplatite za peronsku kartu.
 

Peronska karta na Beogradskoj autobuskoj stanici donedavno je koštala 220 dinara, a sada je 300, što znači da je poskupela čak 36 odsto. Pre toga je bila 190 i nije mnogo vremena proteklo da skoči na 220 i sada bezobraznih 300 dinara. Kada kupite autobusku kartu, peronsku plaćate kroz nju, a kada ulazite na peron da nekog ispratite ili pošaljete po vozaču nešto nekome, onda morate zasebno platiti 300 dinara.

REAKCIJE

Ovo poskupljenje je izazvalo mnogobrojne reakcije. Neki misle da je peronska karta preskupa, dok nekima uopšte nije jasno zašto se plaća. U roku od godinu dana ovo je drugo poskupljenje, a usluga se nije promenila... i dalje ništa ne dobijate, sem ulaska na

peron. Čak ni mogućnost da odete u toalet. To se, naime, plaća zasebnih 100 dinara (doskora je bilo 50). Putnici ne kriju nezadovoljstvo zbog toga što BAS stanične usluge
naplaćuje dvostruko...

Autobuskim prevoznicima, što je i logično, jer koriste njihove perone da pokupe putnike, ali je potpuno neshvatljivo zašto ovu uslugu plaćaju putnici koji samo fizički prođu rampu. Što bi rekli, 300 dinara košta udisanje vazduha jer ništa drugo ne dobijate za taj novac.

Verovali ili ne, kao što rekosmo, putnici koji prevoz čekaju na BAS moraju da doplate 50 dinara za korišćenje toaleta jer taj trošak ne ulazi u cenu peronske karte iako spada u osnovnu uslugu koju jedna stanica mora da obezbedi. Garderoba je za putnike u

Beogradu misaona imenica, a prtljag nose sami. U BAS o ovoj temi nerado govore, a i kada daju objašnjenja, ona nisu preterano ubedljiva... Poput onog da brinu o bezbednosti putnika. A mi se pitamo šta se dešava s onima koji kupe peronsku kartu da bi vozaču predali torbu za nekog rođaka ili prijatelja. Zanimljivo je da peronsku kartu plaćate čak iako nigde ne putujete, već samo želite nekog da ispratite i pomognete da odnese stvari do autobusa.

To što ne putujete i što ćete se na peronu zadržati svega nekoliko minuta nikoga ne zanima. Na sajtu BAS nema apsolutno nikakvog obaveštenja da je povećana cena peronske karte, pa se putnici o tome obaveštavaju na licu mesta, prilikom kupovine.

BAŠ GLUPO

Ma koliko mislili da je naplata peronske karte besmislena i neopravdana, ona je, s druge strane, u potpunosti legitimna jer je propisana opštim uslovima poslovanja autobuskih stanica koje je definisala Privredna komora Srbije.

Niko se ne bi bunio da je cena peronske karte simbolična, ali najnovije poskupljenje s razlogom je razbesnelo građane. Ne idu svi na put, mnogi ove usluge koriste svakodnevno zbog posla. I s pravom postavljaju pitanje koliko ova suluda tarifa poskupljuje njihove karte i njihovo putovanje.

Novu epizodu "Potrošačka patrola" možete pogledati u videu na početku teksta!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading