PREMIJER VUČEVIĆ ODGOVORIO ZUKAN HELEZU! "Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika"!

Autor:

Vesti

06.07.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će uvek braniti svoje interese i interese srpskog naroda, i neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost, zaključio je Vučević

PREMIJER VUČEVIĆ ODGOVORIO ZUKAN HELEZU! "Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika"!

Foto: RTS/printscreen

Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da ministar odbrane BiH Zukan Helez nastavlja sa neodgovornim i neozbiljnim izjavama, ali izjavama koje direktno ugrožavaju mir i stabilnost u regionu.

On je povodom izjave Heleza koji je izneo optužbe na račun predsednika Aleksandra Vučića i kritike Dejtonskog sporazuma, poručio da će Srbija uvek braniti svoje interese i da neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost.

- Ovakvi napadi bosanskih ministara, nažalost, nisu izuzetak, nego svakodnevna praksa. Političkoj eliti u Sarajevu smeta ekonomski jaka Srbija i suverena politika koju sporovodi predsednik Aleksandar Vučić zajedno sa Vladom Srbije - naveo je Vučević.

Zato, kako je dodao, i ne čude konstantni napadi na predsednika, a sve s ciljem slabljenja Srbije i Republike Srpske.

- Naša poruka i politika je jasna - mir, stabilnost i gledanje u budućnost. Sa Bošnjacima u BiH hoćemo da imamo najbolje moguće odnose. Srbija priznaje nezavisnost BIH u postojećim granicama ali nikada nećemo odustati od podrške našem narodu u Republici Srpskoj - rekao je Vučević.

Dejtonski sporazum je, kako je naglasio, temelj mira u Bosni i Hercegovini i regionu, i svaki pokušaj njegovog podrivanja predstavlja opasnost za sve narode Balkana.

- Srbija će uvek braniti svoje interese i interese srpskog naroda, i neće dozvoliti da neodgovorne izjave i laži unesu nestabilnost - zaključio je Vučević.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ана

06.07.2024 21:22

Србија неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност.

Ana

06.07.2024 21:30

Mnogima očigledno smeta jaka Srbija, zato pokušavaju na sve načine da ugroze njen napredak.

Ceca

06.07.2024 21:56

Istina boli i smeta. Srbija je danas jaka i stabilna drzava koja vodi odgovornu politiku

Bubi

06.07.2024 22:09

Srbija će nastaviti da jača i razvija stabilnu ekonomiju!