TAČNO U 11 ČASOVA: Predsednik Vučić sutra obilazi rekonstruisani put Studenica-Rudno!

Autor:

Vesti

09.07.2024

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije će tom prilikom razgovarati sa meštanima!

TAČNO U 11 ČASOVA: Predsednik Vučić sutra obilazi rekonstruisani put Studenica-Rudno!

Foto: M.K./ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će rekonstruisani put Studenica-Rudno i razgovarati sa meštanima.

Obilazak je zakazan za sredu, 10. jula 2024. godine, u 11.00 časova.

Da podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno-Baso.

- Odličan sastanak sa predsednicom EBRD Odil Fransoa Reno Baso.

Izrazio sam veliko zadovoljstvo zbog toga što EBRD, kao vodeći institucionalni investitor u Srbiji, jača i širi svoje aktivnosti u regionu, čime će se u velikoj meri povećati konkurentnost i rast naše privrede.


Razgovarali smo o prioritetnim projektima u oblasti energetike i infrastrukture, a posebno o procesu transformacije energetskog sektora i većeg učešća obnovljivih izvora energije, ubrzanju tranzicije u oblasti zelene energije, povećanju konkurentnosti privatnog sektora, finansiranju održive infrastrukture i jačanju regionalne povezanosti, što su ujedno i ciljevi Srbije u okviru dugoročnog plana ubrzanog razvoja.

Važna tema razgovora bila je i reformska agenda u cilju unapređenja investicionih prilika, kao i neophodni uslovi za dobijanje sredstava u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan.

Takođe, razgovarali smo i o ogromnom potencijalu Srbije za nova ulaganja u okviru #EXPO2027, koja bi dodatno produbila saradnju između EBRD i naše zemlje, koja se do sada pokazala kao jedan od najpouzdanijih partnera ove ugledne finansijske institucije. Ukazao sam na to da je Srbija i inovaciono čvorište regiona, te da je podrška EBRD u tom smislu od ogromnog značaja, pre svega za mlade ljude koji su nosioci budućeg razvoja naše zemlje.

Još jednom sam zahvalio uvaženoj sagovornici na velikim investicijama u različite sektore, što je umnogome promenilo lice naše Srbije - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (26)

Loading
ognjen

09.07.2024 13:07

Predsednik Vučić posvećen je poboljšanju infrastrukture Srbije.

Boris

09.07.2024 13:08

Rekonstrukcija puta Studenica-Rudno važna je za lokalnu zajednicu.

ognjen

09.07.2024 13:09

Očekuje se da će poseta predsednika doprineti vidljivosti projekta.

vesna

09.07.2024 13:11

Put Studenica-Rudno sada će omogućiti bolju povezanost i lakši pristup.