GLUMAC I BIVŠI POLITIČAR NA N1 PROŠAO KO BOS PO TRNJU! TRIFUNOVIĆ: Cenzura u Šolakovim medijima!

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

11.07.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka "Junajted medije" zvala UO u Luksemburgu da urgira da se zabrani emisija

GLUMAC I BIVŠI POLITIČAR NA N1 PROŠAO KO BOS PO TRNJU! TRIFUNOVIĆ: Cenzura u Šolakovim medijima!

Foto: Tanjug/AP, Printscreen/Sto minuta buke, Printscreen

Sergej Trifunović, glumac i bivši lider Pokreta slobodnih građana (PSG), razobličio je rad glasila u okviru "Junajted medije", pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka.

Mada pokušavaju da se promovišu i nametnu javnosti kao navodno profesionalni i poštovaoci novinarske etike, istina je drugačija, na šta ukazuje i svedočenje Trifunović.

- Samo zato što Đilasa ne da nije nahvalio, kako se valjda očekuje i podrazumeva, već okarakterisao kao štetočinu, ego manijaka i korisnu budalu u nekom intervjuu, usledio je embargo za emisiju na N1 u kojoj je gostovao. Plus je u intervjuu za Radar, takođe u vlasništvu "Junajted medije", odgovorio i na neko pitanje o N1, pa su mu zabranili drugu emisiju - otkriva pozadinu upućeni sagovornik Republike.

Bakarec: Svedok-saradnik u procesu protiv Đilasa

Trifunović bi bio, kako tvrdi za Srpski telegraf poslanik i član Predsedništva SNS Nebojša Bakarec, sjajan svedok-saradnik u procesu protiv Đilasa:

- Do sada je Trifunović više puta iznosio neposredna saznanja o Đilasovim malverzacijama. A cenzuru u medijima direktno nadzire i ne kontroliše milijarder Šolak, koji živi u Švajcarskoj, već Đilas i Aleksandra Subotić. Trifunović je tačno opisao Đilasa.

UVREDILA SE

Naime, Trifunović je otkrio da je direktorka "Junajted medije" Aleksandra Subotić zvala Upravni odbor u Luksemburgu da urgira da se zabrani emisija u kojoj je on bio gost na N1. Opisao je u jednom podkastu situaciju koja se desila nakon intervjua koji je dao nedeljniku Radar:

- Šta se dešava? Dešava se to da taj deo intervjua odmah stigne kod Aleksandre Subotić na sto, gde ona u pola osam zove upravni bord u Luksemburgu, pošto ne može sada da skine emisiju, da joj odobri da se skine emisija Šovljanskog, koja se emituje u 9, iako ja to nisam rekao u toj emisiji, nego u intervjuu Radaru. Bila je ljuta, uvređena, sujeta boli... I ona izgovara rečenicu: "Zašto mi njega promovišemo" - istakao je Trifunović.

Prethodno je isprozivao lidera SSP, što mu je, izgleda, ipak više došlo glave nego Subotićkina sujeta.

- Dragan Đilas, stalno me pitaju je li on radi za Vučića. Ne radi za Vučića. On je samo korisna budala. On je samo jedan ego manijak i štetočina koji bi voleo da podavi sve te male stranke. I ZLF i PSG... Hoće da bude glavni... - kazao je Trifunović.

Naveo je i da više nema kontakt s Đilasom:

- Nešto smo se dopisivali, i on meni kaže vi mene nazivate Vukom Draškovićem. Ja kažem, Đilase, to je uvreda za Vuka Draškovića.

Nastradao i Vladimir Gajić

Slučaj Trifunovića, inače, nije usamljen u tajkunskim glasilima. Još neki opozicionari, koji su stali na žulj Đilasu, žalili su se na cenzuru u medijima njegovog partnera Šolaka. Među njima i Vladimir Gajić, predsednik Narodne stranke, koji je ukazivao da je bio pod medijskom blokadom i navodio primere - od toga da su ga novinari N1 cenzurisali na konferenciji za medije do toga da je direktno optužio novinare iz tajkunskih glasila da su pokušavali da mu oduzmu punomoćje u slučaju Aleksandra Obradovića. Ni on nije imao reči hvale za Đilasa, za koga je govorio da više nikad ne sme da bude na vlasti, te da je hazjajin (okupator, prim. aut.) opozicije.

MEGAFONI

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže za Srpski telegraf da je dobro da čitaoci i gledaoci znaju da je čitava priča o nezavisnim medijima konstrukt, da oni nisu nezavisni, a nisu ni mediji:

- Oni su megafoni antisrpske šovinističke prakse koja za cilj ima sistematsko destruiranje države, svakodnevne proizvodnje panike, promociju nasilja, legitimizaciju govora mržnje i legalizaciju širenja verske i nacionalne netrpeljivosti. Pošto ti mediji nisu ni registrovani kao mediji u Srbiji, njihovi urednici, da bi sproveli kompletnu cenzuru, moraju da zovu Luksemburg. A to je naporno i nepraktično. Država bi morala nekako da im olakša posao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (14)

Loading
Uruk Hai

11.07.2024 21:42

Glumac, bivši politilčar i rekreativni narkoman Sergej Trifunović prolazi medijskog toplog zeca tajkunskih medija.

Tanja

11.07.2024 21:42

A taj isti Šolakovi mediji tvrde kako nemaju medijsku pažnju a sami cenzurišu svoje iz opozicije. Licemeri.

Ena

11.07.2024 22:18

Na Šolakovim medijima prolaze samo oni koji napadaju Vučića.

Ruza

11.07.2024 22:36

Ima nade za ovog Trifunovica!Vidis da u momentima kada ne koristi ni alkohol ni bilo sta drugo moze da bude i te kako normalan!