SRBIJA NABAVLJA ORUŽJE JAČE OD HIMARS-a! Predsednik Vučić: To će biti nešto specijalno

Autor:

Vesti

20.09.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naoružanje kojim raspolaže Vojska Srbije je bez premca

SRBIJA NABAVLJA ORUŽJE JAČE OD HIMARS-a! Predsednik Vučić: To će biti nešto specijalno

Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Vojni prikaz "Zastava 2024" održava se na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, a prisustvuje mu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić najavio je danas da će Srbija, pored razvoja modularnog i digitalizovanog raketnog lansera Oganj, nabaviti i novo oružje koje je jedino bolje od američkog raketnog sistema Hajmers.

- Mi osim ovoga što sami radimo, modularne i digitalizovane Ognjeve, hoćemo i nešto specijalno da kupimo, jedino u tom smislu oružje jače od Hajmersa, ali to ćemo vas uskoro obavestiti - rekao je Vučić tokom obilaska vojnog naoružanja i opreme.

Obilazeći prikazana sredstva tehnike  i naoružanja, u društvu pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenada Miloradovića, predsednik je zastao pored protiv-oklopnog raketnog sistema "kornet".

- To je ruski kornet koji do osam kilometara pogađa tenkove i vrlo retko promašuje. Malo para je uloženo, a veliku štetu pravi. Zato je važno da tenkove proizvodite do vrednosti od milion evra. Oni sada proizvode i one koji vrede preko 20 miliona. To jesu najbolji tenkovi, ali ih jedan kornet uništi - istakao je Vučić.

Predsednik je ovom prilikom i saopštio važnu vest po pitanju vraćanja obaveznog služenja vojnog roka.

Očekujem da Vlada Srbije danas na svečanoj sednici donese  odluku o uvođenju obaveznog vojnog roka koji će trajati ukupno 75 dana  - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading