ĐURIĆ SE SASTAO SA PORODICAMA TALACA OTETIH U IZRAELU: Srbija podržava sve međunarodne inicijative koje za cilj imaju mir

Autor:

Vesti

26.09.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Đurić izrazio je nadu da će se otete osobe na teritoriji Države Izrael što pre vratiti svojim porodicama

ĐURIĆ SE SASTAO SA PORODICAMA TALACA OTETIH U IZRAELU: Srbija podržava sve međunarodne inicijative koje za cilj imaju mir

Foto: Tanjug/MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić razgovarao je danas u Njujorku sa porodicama talaca otetih u Izraelu.

Đurić je podsetio da je Srbija, odmah nakon napada Hamasa 7. oktobra 2023. godine, nedvosmisleno osudila taj čin terora i pozvala na hitno oslobađanje svih talaca, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova. Srbija, prema rečima ministra Đurića, podržava sve međunarodne inicijative koje za cilj imaju mir na Bliskom istoku, što uključuje i oslobađanje svih otetih osoba, među kojima je i jedan srpski državljanin.

Ministar Đurić izrazio je nadu da će se otete osobe na teritoriji Države Izrael što pre vratiti svojim porodicama, ali i da će se ratni sukob na Bliskom istoku i stradanja civila uskoro okončati, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Đurić se ranije danas sastao u Njujorku, na marginama generalne debate 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa ministarkom spoljnih poslova Nepala Arzu Ranom Deubom.

Đurić je poručio da je Srbija zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa Nepalom, naročito kroz intenziviranje susreta na visokom nivou, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Posebno je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Srbija i Nepal ove godine obeležavaju važan jubilej, a to je 65. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije zahvalio je Nepalu na principijelnoj poziciji i podršci suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti Srbije, kao i podršci koju nam ta zemlja pruža u međunarodnim organizacijama.

Po završenom sastanku, šef srpske diplomatije i Deuba potpisali su Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Nepala o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading