PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA ANTONIOM GUTEREŠOM! Globalne teme i Srbija u fokusu razgovora

Autor:

Vesti

26.09.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan sastanak

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA ANTONIOM GUTEREŠOM! Globalne teme i Srbija u fokusu razgovora

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom u Njujorku

 - Sa generalnim sekretarom UN @antonioguterres o glavnim temama 79. zasedanja GS @unitednations, globalnim ciljevima održivog razvoja i potrebi za intenziviranjem međunarodne saradnje i uloge UN u rešavanju narastajućih izazova kao što su ratni sukobi, humanitarne krize, energetska tranzicija, klimatske promene i borba protiv siromaštva i nejednakosti.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od zaposlenih u Ujedinjenim nacijama dobio pohvale za svoj govor na 79. zasedanju Generalne skupštine UN, jer je, kako kaže, retkost da neko sme da iznese ono što smo izneli mi.

"Nije pitanje da li sam ja zadovoljan. Ja sam govorio ono što mislim i osećam, iznosio sam činjenice, ali govorio sam iz duše srpskog naroda, iz duše svakog građanina Srbije", rekao je Vučić u razgovoru za Pink televiziju.

Vučić ističe da tom prilikom nije rekao ništa loše ni o kome.

"Govorio sam ono što mislim da je uzrok problema. Ja mislim da je suštinski problem u tome što ljudi sa Zapada, pošto su oni bezgrešni i smatraju sebe bogovima, oni nisu u stanju da kažu - izvinite", rekao je Vučić.

Kako kaže, to ne bi promenilo njihovu politiku, ali bi nama bilo lakše.

"Međutim, to nikada nismo čuli i verujem da, neću da kažem nikada, ali u narednih 10 godina to nećemo čuti", rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading