OPOZICIJA JE U STANJU RASPADA! Vesna Pešić ne bira reči za saborce: Nemaju ništa - ni političku platformu ni infrastrukturu!

Autor:

Vesti

06.10.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sadašnja opozicija ne može da se poredi sa onom pre 5. oktobra, kaže.

OPOZICIJA JE U STANJU RASPADA! Vesna Pešić ne bira reči za saborce: Nemaju ništa - ni političku platformu ni infrastrukturu!

Foto: Medija centar Beograd

Sociološkinja Vesna Pešić, ideološkinja opozicija koja na svakom mestu i u svakoj prilici napada vlast i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ovoga puta žestoko se obrušila upravo na opoziciju.

U vikend izdanju niskotiražnog tabloida Danas ona je poručila da sadašnja opozicija ne može da se poredi sa onom koja je bila aktuelna pre 5. oktobra.

- Opozicija je u stanju entropije kojoj izgleda nema kraja. To je niz atomiziranih grupacija, velikim delom suvišnih, koje nemaju ni koheretnu političku platformu, ni potrebnu infrastrukturu da bi učinili bilo šta. One nemaju ni potrebnu infrastrukturu da bi učinile bilo šta. Da biste postigli bilo koji cilj u politici, morate imati i jaku političku organizaciju koja takvu borbu može da iznese, da svoje pristalice ujedine u front. Koalicija Srbija protiv nasilja je ulivala nadu i napravila određene pomake u decembru 2023, ali se katastrofalno raspala neshvatljivom odlukom o bojkotu junskih izbora, pod izgovorom da samo treba pričekati septembar kada će Vučić dati "izborne uslove". A već je bio jedan bojkot koji nije ništa doneo, i ovog puta se bojkot pokazao kao pogubna i katastrofalna politika. Razbijanje koalicije je bio težak udarac za sve one koji se protive Vučićevom režimu - kazala je ona i pozvala da se pitanje bojkota jednom zauvek stavi "ad acta".

Foto: Republika

Vesna Pešić o opoziciji

- Ako već poredimo današnje vreme i devedeste, moram da kažem da današnje opozicione partije ne mogu ni da se prinesu partijama koje smo imali u to vreme, ni politički ni organizaciono, a bogami, ni intelektualno. Tu nešto mora da se preduzme pod hitno i da se bojkot jednom zauvek stavi "ad acta" - kazala je Pešićeva.

Foto: Republika

Vesna Pešić o opoziciji

Takođe, u istom listu je današnji sagovornik Velimir Velja Ilić, nekadašnji ministar u Vladi Srbije, a koji je istakao da je ''DOS propao zato što su ga izdali njegovi ljudi koji su bili na ključnim pozicijama. I pokojni Zoran Đinđić je tvrdio da su ga izdali njegovi kojima je dao najviše i kojima je najviše verovao''.

Foto: Republika

Današnje izdanje Danasa

On je naglasio i da smo na to potrošili mnogo vremena.

- Zemlja je bila u totalnom haosu, a mafija totalno bila preuzela državu. Osim toga, deo onih koji su vodili 5. oktobar izdao je interese zemlje i radio za strane službe i sebe.

Foto: Republika

Današnje izdanje Danasa

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Relja

06.10.2024 13:32

Nikada goru opoziciju nismo imali. Sramota nas je iste!

Tina

06.10.2024 13:33

Kad to kaze okorela srbomrziteljka, sigurno je tako...

Lazar

06.10.2024 13:36

Sadasnja ili ondašnja sve je to isto maslo, dos ili frakcije dosa nema razlike

Svetlana

06.10.2024 13:38

Sami im je još to i ostalo da se raspadnu.