SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Saradnja sa Turskom znači stabilnost i mir na celom Balkanu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.10.2024

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za nas je prosperitet, progres i napredak od najvećeg značaja, istakao je Vučić

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Saradnja sa Turskom znači stabilnost i mir na celom Balkanu! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je zahvalan turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu na tome što je uvek izražavao dobru volju da poseti našu zemlju i da otvoreno razgovara o svim pitanjima.

- Uveren sam da će poseta predsednika Erdogana doprineti daljem razvoju i unapređenju srpsko-turskih odnosa - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Želim da se zahvalim predsedniku Erdoganu na svim lepim rečima, rečima poštovanja, koje je uvek izgovarao o našoj zemlji, dodao je predsednik.

- Za nas je saradnja sa Turskom i više od ekonomije, za nas je saradnja sa Turkije nešto što znači stabilnost i mir na celom Balkanu, nešto što je za nas od ključnog značaja. Za nas je prosperitet, progres i napredak od najvećeg značaja. Hvala Vam na prijateljstvu, dragi predsedniče! - istakao je Vučić.

 

 

Podsetimo, Poslovni forum Srbija-Turska počeo je danas u Beogradu u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana. Forum je okupio predstavnike kompanija iz sektora saobraćaja i infrastrukture, energetike, turizma, finansija, tekstilne industrije.

Turska je, prema raspoloživim podacima Republičkog zavoda za statistiku, četvrti uvozni partner Srbije i 14. izvozni partner u prvom polugodištu 2024. U prvom polugodištu 2024. godine ukupna spoljnotrgovinska razmena u robi sa Turskom iznosila je 1.391,7 miliona evra. U posmatranom periodu izvoz je iznosio 416,9 miliona evra što predstavlja povećanje od 61,6 odsto u odnosu na isti period 2023. godine. Uvoz je dostigao iznos 974,9 miliona evra i beleži povećanje od 10,7 odsto u odnosu na isti period 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (20)

Loading
Milka

11.10.2024 20:47

Dve prijateljske zemlje, jacamo odnose. Bravo

Stefff

11.10.2024 20:50

Nismo ni svesni kolikl ova poseta predsednika Erdogana znaci razvoju Srbije u svim segmentima. Bravo za predsednika Vucica.

Grade

11.10.2024 20:52

Za Srbiju je jako bitno da saradjuje sa zemljama koje imaju za cilj mir i prosperitet na Balkanu.Turska je jedna od njih

Danka

11.10.2024 20:52

Saradnja sa Turskom je pun pogodak za Srbiju.To znači ekonomski napredak,mir i stabilnost za uspešnu budućnost.