MORAVSKI KORIDOR NAGRAĐEN NA KONGRESU MEĐUNARODNE PUTNE ORGANIZACIJE!

Autor:

Vesti

18.10.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagrada uručena direktoru Koridora Srbije Aleksandru Antiću.

MORAVSKI KORIDOR NAGRAĐEN NA KONGRESU MEĐUNARODNE PUTNE ORGANIZACIJE!

Foto: Republika

Medjunarodna putna federacija (International road federation) nagradila Projekat Moravski koridor u oblasti upravljanja zaštitom životne sredine

Svetski kongres Medjunarodne putne organizacije(WORLD CONGRESS IRF 2024) održan je ove godine u Istanbulu, a nagradu u oblasti upravljanja zaštitom životne sredine dobio je projekat Moravski koridor, koji Republika Srbija, preko Ministarstva gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture i Koridora Srbije razvija sa partnerima iz konzorcijuma Bechtel ENKA. 

Nagradu je, zajedno sa predstavnicima Izvodjača, primio direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Antić je ovom prilikom istakao da nagrada predstavlja posebno priznanje, uzimajući u obzir da je Srbija jedno veliko gradilište, a Moravski koridor najduži projekat koji se trenutno gradi, gde, uz aspekt bezbednosti učesnika u saobraćaju, Bechtel ENKA posebnu pažnju obraća upravo na zaštitu životne sredine, uzimajući u obzir i regulaciju toka reke Zapadna Morava, u dužini od gotovo 60 kilometara. 

Antić se  posebno zahvalio Ministarstvu i ministru Goranu Vesiću na zajedničkim naporima koje ulažu u izgradnju ove saobraćajnice duge 112 kilometara, a pre svega predsedniku Vučiću na viziji i bezrezervnoj podršci koju pruža za što skoriji završetak ovog kapitalnog projekta.

Ova nagrada  predstavlja podstrek za još efikasniju realizaciju projekta, a imajući u vidu da će uskoro za saobraćaj biti spremno još 30 novih kilometara od Kruševca do Vrnjačke Banje.

Na Svetskoj konferenciji prisutvovali su i Mark Alison, generalni direktor za kapitalne infrastrukturne projekte kompanje Bechtel, Omer Tara, zamenik predsednika kompanije ENKA, Ozger Inal, član borda direktora kompanije ENKA, Kris Dženions, operativni direktor za kapitalne projekte kompanije Bechtel, Leonid Vuković, šef projekta Koridori Srbije, Šon MekKormak, direktor projekta kompanije Bechtel, Inci Saribas Jardibi, zamenik šefa projekta kompanije ENKA.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading