"KO KRŠI ZAKON TRPEĆE POSLEDICE": Samir Tandir reagovao na VARVARSKO DIVLJANJE HULIGANA IZ NOVOG PAZARA (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

21.10.2024

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači pokušali da uđu na stadion

"KO KRŠI ZAKON TRPEĆE POSLEDICE": Samir Tandir reagovao na VARVARSKO DIVLJANJE HULIGANA IZ NOVOG PAZARA (FOTO/VIDEO)

Foto: facebook.com/printscreen

Fudbalski meč između Novog Pazara i Partizana u Superligi Srbije obeležilo je navijačko divljanje i nasilje van stadiona.

Nerede su izazvali navijači FK Novi Pazar na početku meča. Huligani su i najavili ovaj protest, pa čak i upadanje na stadion i prekid utakmice protiv Partizana.

Čini se da su svoje pretnje pokušali da realizuju.

Samo četiri minuta od početka utakmice ona je morala da bude prekinuta na nekoliko minuta, jer su se u neposrednoj blizini "Gradskog stadiona" čule jake detonacije.

A čule su se usled napada novopazarskih huligana na policiju.

Huligani su tokom varvarskog divljanja koristili i kamenice, i pirotehnička sredstva, poput tzv. "topovskih udara", vrlo snažnih petardi.

Na ovo je reagovao Samir Tandir iz Bošnjačko srpskog saveza.

- Današnje ponašanje “navijača” Fudbalskog kluba Novi Pazar je posljedica a ne izdvojeni incident, što ukazuje da političko bezbjedonosno stanje nije dobro. Svi oni koji krše zakon, izazivaju nerede i uvode ovaj region u destabilizaciju moraju se suočiti sa posljedicama svog neodgovornog ponašanja. Zakon mora biti jednak za sve, a država mora primijeniti svoje mehanizme da se svaka građanka i građanin oseća bezbjednim kao u bilo kojem drugom mjestu u Republici Srbiji  - stoji u saopštenju predsednika BOSS-a Samira Tandira.

Navijači pokušali da uđu na stadion

Republika

Foto: Facebook

Samir Tandir osudio navijačko nasilje u Novom Pazaru

Navijači Novog Pazara pokušali su silom da uđu na stadion kako bi prekinuli utakmicu, ali su ih sprečili organi reda. Tokom ovog pokušaja korišćena je pirotehnika, a leteli su i projektili poput kamenica, od kojih je jedna završila na automobilu Teodore Simović.

Reakcija Teodore Simović

Teodora Simović se oglasila na društvenim mrežama, osudivši divljanje navijača i ističući štetu koju su naneli njenom automobilu. Njena reakcija ukazuje na ozbiljnost situacije i štetu koju nasilje navijača može prouzrokovati ne samo klubu, već i pojedincima iz sportske zajednice.

Nove kazne za klub

Ponašanje navijača Novog Pazara već je rezultiralo kaznom kluba od strane Fudbalskog saveza Srbije zbog incidenata na meču protiv Radničkog 1923. Novi incidenti sigurno neće doprineti poboljšanju imidža kluba, a kao posledica toga, na narednom meču u Novom Pazaru kapije tribina će ostati zaključane.

Podsetimo, tuča je izbila zbog toga što su navijači Pazara imali nameru da prekinu meč Super lige Srbije. Novi Pazar je kažnjen zabranom prisustva publike na dve utakmice na Gradskom stadionu i to je revoltiralo navijače ovog kluba.

Sve ovo ukazuje na ozbiljnost problema nasilja i divljanja navijača u fudbalskim utakmicama, naglašavajući potrebu za efikasnim merama kako bi se očuvala sigurnost i integritet sporta.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading