NAJVAŽNIJE SRPSKE INSTITUCIJE FUNKCIONIŠU NA KIM: Predsednik Vučić o borbi za srpski narod na Kosmetu

Autor:

Vesti

21.10.2024

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik kaže da se Srbija protiv najvećih sila bori za svoju Pokrajinu.

NAJVAŽNIJE SRPSKE INSTITUCIJE FUNKCIONIŠU NA KIM: Predsednik Vučić o borbi za srpski narod na Kosmetu

Foto: RTS/printscreen

Roba iz centralne Srbije od pre nekoliko dana ponovo može na KiM, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za RTS. 

- Nemci i Amerikanci su naterali Kurtija da nešto prihvati. On je to prihvatio pro forme, a kamioni danima čekaju da uđu. Naravno da je to dobra vest, ali otvoren je jedan administrativni prelaz.

- Laž je da na severu KiM nema srpskih institucija, jer funkcionišu one najvažnije - zdravstvo i prosveta. Da je dobro - nije. Nastavljamo da radimo i borimo se za te ljude. Ne mogu da kažem koliko novca ulažemo u naš narod na KiM, ali to je apsolutni rekord. Ne postoji čudotvorac koji može da bude na gala večeri u Beloj kući, a sutradan kod Putina. Srbija je mala zemlja koja uspeva da se bori protiv najvećih zapadnih sila za Kosovo. Za 12 godina učestvovao sam na većini sastanaka. To je tako žilava borba. Boriću se do poslednjeg trenutka, dokle god budem imao bilo kakav uticaj na vlast.

O bankama i trgovinskim lancima

- Pripremili smo nekoliko važnih zakonskih rešenja. Uvek smo bili liberalni, banke i trgovinski lanci su dobro zarađivali, zarađivaće i ubuduće, ali donosimo mere krajnje zaštite za keš kredite. Ogromne uštede za ljude. 

- U 2025. maksimalna kamatna stopa za stambene kredite biće 5 odsto.

- Banke će i dalje imati velike profite, ali naš je posao da zaštitimo građane.

- Što se četiri najveća trgovinska lanca tiče, od 2016. do 2023. podigli su bruto trgovačku maržu sa 19 na 36 odsto. Tri su strana, a jedan domaći. Izvinite, živite i radite u ovoj zemlji i morate da vodite računa o građanima.Aj sad lepo, zarađujte lepo, plaćajte poreze, ali da se umerite, da građani imaju niže cene osnovnih namirnica.

- Prosečna plata u Srbiji u decembru biće 900 evra, a na Vračaru 1.500. Imamo sve manje u ruralnim sredinama i sve manje u malim urbanim sredinama. Zato gradimo puteve i pruge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Jelena

21.10.2024 21:32

Vučićeva borba za naše Srbe zaslužuje divljenje

Vanja

21.10.2024 21:32

Vlast će se bez prestanka boriti za srpski narod na KiM.

Goca

21.10.2024 21:33

Srbija će uvek biti uz svoj narod na KiM i zaštititi ga od Kurtijevog terora.

Mija

21.10.2024 21:33

Zahvaljujuci odlucnosti, upornosti sadasnje vlasti na celu sa Vucicem, nas narod na KiM ce polako, ali sigurno, vremenom ostvariti svoja prava, interese, jer imaju svoju Srbiju koja sve cini za njih.